Ehizibue: ‘Dat zorgt voor extra motivatie’

| 27-10-2017

Kingsley Ehizibue is dit seizoen een van de revelaties van PEC Zwolle. Waar hij vorig seizoen nog veelvuldig als vleugelaanvaller speelde, is hij dit seizoen rechtsback. Die rol vult hij op keurige wijze in en zodoende is hij niet meer weg te denken uit het elftal. Zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, waarin trainer John van 't Schip mogelijk een plaats inruimt voor Philippe Sandler.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Tijdens de uitwedstrijd bij NAC Breda kwam op social media ineens een foto van Ruud Gullit tevoorschijn. Hij zat op de tribune in Breda en al gauw werd zijn komst in verband gebracht met één persoon: Kingsley Ehizibue. Gekscherend werd er al gesproken over zijn debuut als international, maar vooralsnog zit hij niet bij een vertegenwoordigend elftal. Ook in de voorselectie van Jong Oranje ontbreekt de naam van de rechtsback. “Ik denk wel dat hij er echt voor mij was, omdat ik goede prestaties heb neergezet en goede dingen deed. Maar ik ben er niet bij en dat is alleen maar een extra motivatie om door te gaan. Op dit moment ben ik er niet klaar voor en daar moet ik weer aan werken”, stelt Ehizibue, die ook tegen ADO Den Haag gewoon weer in de basis start.

De Zwollenaren kunnen in dat duel aan de bak, aangezien ADO het, vooral in uitwedstrijden, steeds beter gaat doen. In de beker speelde het niet onaardig tegen Feyenoord, terwijl Willem II en VVV-Venlo zelfs op een nederlaag werden getrakteerd. De vraag is wie er zaterdag centraal in de Zwolse verdediging staat. Philippe Sandler is al even weer helemaal fit en maakte tegen NAC een goede indruk. Het kan maar zo dat hij de plaats van Nicolas Freire overneemt. Ehizibue verwacht een pittig potje en kent het belang van de wedstrijd. “We gaan er elke wedstrijd voor om te winnen, maar dit is een belangrijke. Als je deze wedstrijden wint, dan ben je een subtopper. Win je het niet, dan wordt het een rol in de middenmoot. We kunnen stappen zetten en willen thuis altijd het overwicht hebben. Nu dus ook”, lacht Ehizibue.

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en ADO Den Haag begint zaterdagavond om 20.45 uur. Scheidsrechter is Edwin van de Graaf.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Dekker, Thomas, Saymak, Namli, Mokhtar, Parzyszek

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Kingsley Ehizibue

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws