Ehizibue: ‘Belangrijkste komt als eerst’

| 10-03-2017

PEC Zwolle treedt zondag bij Willem II weer aan met Dirk Marcellis in het hart van de verdediging. Marcellis was vorige week door een schorsing niet van de partij, maar keert in Tilburg weer terug op zijn gebruikelijke positie. Trainer Ron Jans kiest er verder voor om niets te wijzigen. “Iedereen begint steeds meer zijn niveau te halen. Voor de winter was dat wel anders”, vindt Kingsley Ehizibue.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Na de winterstop is het voetballeven van Kinsgley Ehizibue aanzienlijk veranderd. Voor de onderbreking bekeek hij het zwalkende PEC Zwolle vooral vanaf de reservebank, omdat er telkens wel iemand was die de voorkeur kreeg. Dat is nu helemaal anders, aangezien Ehizibue na de winter amper nog wedstrijden heeft gemist. In de uitwedstrijd tegen FC Utrecht kreeg Youness Mokhtar plots even de voorkeur, maar daarna was Ehizibue al snel weer terug. En terecht ook, want hij is in zijn element. “Ik denk dat ik na de winterstop goed ben begonnen. Eigenlijk snapte ik zelf niet helemaal waarom ik eruit moest toen, maar dat moet je accepteren. De trainer is de baas. Ik heb dat geaccepteerd en nu ben ik weer terug. Ik vind wel dat ik meer moet gaan scoren.”

Dat scoren is nog wel een dingetje, zeker de laatste paar weken. Want telkens komt Ehizibue wel in scoringspositie, maar doelpunten zijn er even niet bij. “Als ik de laatste kansen bekijk, dan had ik er zeker vier extra moeten maken. Dat is bijna de helft”, geeft hij zelf aan. Feit blijft dat Ehizibue zich nadrukkelijk laat zien en dat alle ballen steeds vaker in zijn richting komen. Samen met de rest van het team groeide hij naar een acceptabel niveau. “We doen het als team, samen. Voor de winter haalde lang niet iedereen zijn niveau, nu is dat veel meer. Tegen Vitesse was het jammer dat we direct na de rust een tegendoelpunt kregen, eigenlijk het enige minpuntje. Verder hebben we veel en goed gevoetbald.”

Zondag wacht een uitwedstrijd bij Willem II, waar Zwolle zo goed als definitief afscheid kan nemen van de degradatiezone. “Het is een stugge ploeg, maar we hebben zeker kansen. Willem II speelt heel compact en zonder risico. Als zij een foutje maken, dan moeten wij daar in de omschakeling gebruik van maken. Dat wordt belangrijk”, denkt Ehizibue, die wel uitgaat van een overwinning. “Natuurlijk. Het is belangrijk, vooral om weg te blijven van de degradatiezone. Plek negen kan ook, maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Het belangrijkste komt als eerst en dat is handhaving.”

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Bouy, Warmerdam, Holla, Saymak, Thomas, Ehizibue, Menig, Brock-Madsen

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Kingsley Ehizibue

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws