Ehizibue: ‘Als er iets komt, dan komt er iets’

| 2 Maanden geleden.

PEC Zwolle is de voorbereiding vrijdagavond begonnen met een 1-3 overwinning op Berkum. De Zwolse eredivisionist kwam op steenworp afstand van het eigen stadion zelfs nog op achterstand, maar sloot uiteindelijk toch ‘gewoon’ met een zege af. “We hadden goede momenten, maar ook mindere momenten”, concludeert Kingsley Ehizibue.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voorafgaand aan het treffen tussen de twee Zwolse clubs ging het rond het veld eigenlijk maar over één ding: het meetrainen van Rafael van der Vaart bij PEC Zwolle. Het nieuws rond de oud-international sijpelde langzaam door en werd gedurende de avond één van de belangrijkste gespreksonderwerpen. Ondertussen werkte PEC haar eerste oefenwedstrijd af, maar die begon niet zoals gepland. Zoals verwacht mag worden had PEC veelvuldig de bal, maar toch opende Berkum verrassend genoeg de score. Jason Huisman frommelde de bal in twee keer langs Diederik Boer, waardoor de hoofdklasser ineens met 1-0 voor stond.

Een voorsprong die niet lang stand hield, want nog voor rust werd de schade hersteld. Zian Flemming schoot raak na een heerlijke pass van Gustavo Hamer, terwijl Terell Ondaan net voor het rustsignaal goed was voor een simpele 1-2. Na rust kabbelde de wedstrijd voort. PEC bleef uiteraard de betere, maar overtuigen lukte niet. Misschien was dat te vroeg, misschien was het avondzonnetje daar debet aan, het maakte allemaal ook niet zoveel uit. De eerste minuten zijn in de benen en daar ging het om. Via nieuwkomer Denis Genreau werd het nog 1-3 en daar bleef het bij. De eerste zege is binnen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Ehizibue gematigd tevreden
Kingsley Ehizibue was na afloop gematigd tevreden en ging ook nog in op zijn transferstatus. Er wordt hier en daar gesproken over een vertrek, maar daar is de back niet mee bezig. “Als er iets komt, dan komt er iets en hoor ik dat vanzelf. Op dit moment is het belangrijk dat ik de focus houd, hard train en fit wordt. Ik heb mijn ambities, maar ben nog steeds speler van PEC”, glimlacht Ehizibue, terwijl hij zijn hand naar zijn logo op het shirt brengt. Aankomende dinsdag speelt PEC Zwolle de volgende oefenwedstrijd, uit bij hoofdklasser SC Genemuiden.

Scoreverloop:
17. 1-0 Jason Huisman
30. 1-1 Zian Flemming
45. 1-2 Terell Ondaan
52. 1-3 Denis Genreau

VV Berkum, Voetbal, PEC Zwolle, Kingsley Ehizibue

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws