Egbert Kragt blijft jaar langer bij ZAC

| 28-11-2014

Hoofdtrainer Egbert Kragt blijft nog een jaar langer verbonden aan derdeklasser ZAC. De oefenmeester is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen bij de club, waarin hij het met zijn elftal prima doet. Als promovendus is het koploper in de derde klasse C en mede daarom is besloten om de samenwerking nogmaals te verlengen. “Van beide kanten was het snel duidelijk. Ik heb het gevoel dat we nog niet klaar zijn”, reageert Kragt.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De in Elburg woonachtige Kragt was eerder trainer van onder andere ESC, KHC en ASC ’62 en kwam in het seizoen 2012-2013 binnen bij ZAC. In zijn eerste seizoen degradeerde de ploeg uit de derde klasse C, maar een jaar later volgde een kampioenschap. In de vierde klasse C was de jonge en talentvolle ploeg oppermachtig, waardoor het na één seizoen terugkeerde in de derde klasse. Inmiddels is ZAC bezig aan een indrukwekkend seizoen, want als promovendus is de formatie koploper. De voorsprong op concurrent Bruchterveld bedraagt zelfs vijf punten. De club hoopt de opmars voort te zetten. “Maar dat is niet vanwege onze huidige uitgangspositie. We zijn al even bezig om een stabiele tweedeklasser te worden en dat blijft voorlopig ook het doel.”

Na drie volle seizoenen plakt trainer Egbert Kragt er dus nog een jaargang aan vast. Menig trainer is bang om te lang bij een club te blijven, maar bij de Elburger leven die gevoelens niet. “Nee, die gedachte heb ik nog geen moment gehad. Er is nog een boel werk te doen en ik heb het gevoel dat ik samen met deze groep de nodige stappen kan maken. We hebben plezier in wat we doen en ik ben daarom blij dat het contract is verlengd.”

Bestuur
De leden van ZAC kozen woensdagavond tijdens de ledenvergadering een nieuw bestuur. Jan Dobben werd geïnstalleerd als nieuwe voorzitter, terwijl Eric Vos (penningmeester), René Wissink (technische zaken) en Wil Denissen (facilitaire zaken) werden herkozen. Remco Tempert neemt de positie voor zaken rond de accommodatie in en Remco Voorhorst gaat zich per heden inzetten voor de sponsor- en PR-zaken. “Het nieuwe bestuur heeft als motto ‘ZAC op volle kracht vooruit’. We zien voldoende uitdagingen om de oudste voetbalvereniging van Zwolle verder te ontwikkelen.”

Voetbal, ZAC, Derde klasse C, Egbert Kragt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws