Eerste Zwolle Urban Trail zondag 16 juli

| 19-04-2017

Zwolle is zondagochtend 16 juli het decor voor de eerste Zwolle Urban Trail. Loop-, stad- en cultuurfanaten kunnen zich vanaf donderdag 15.00 uur inschrijven voor dit loopevent, waarbij door diverse gebouwen in Zwolle wordt gelopen. “Voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt en de binnenstad op een andere manier wil leren kennen, is deze eerste Zwolle Urban Trail een absolute must”, stelt organisator Daniëlle Bekkering.

Elke Urban Trail draait om een bijzondere loopervaring: je loopt door verschillende gebouwen, steegjes, binnentuinen waar je anders nooit komt. “Dat is in Zwolle niet anders met 10 kilometer ongeëvenaard urban loopplezier dat je verrast met het avontuurlijke, stedelijke parcours door de Zwolse binnenstad.” Niet de tijd is het belangrijkst, het draait vooral om de beleving. Stapsgewijs worden de locaties en het parcours in aanloop naar het evenement bekendgemaakt. “Zwolle heeft een prachtige historische binnenstad met veel karakteristieke gebouwen. Wat is er nu mooier om dit te combineren met een nieuw loopevenement met een uitdagend parcours, zodat we nog meer mensen in beweging kunnen krijgen", zegt Bekkering.

De Urban Trail Series is een nieuw loopconcept in Nederland. In 2016 vond de eerste Urban Trail plaats in Groningen. Ruim 1.800 mensen gingen van start op het bijzondere parcours. Na dit succes volgden Den Haag, Rotterdam en Eindhoven en in 2017 staan maar liefst negen Urban Trail-steden op de kalender. Inschrijven voor de Zwolle Urban Trail kan vanaf donderdag 15.00 uur op www.zwolleurbantrail.nl. Er worden voor deze editie maximum 2.000 deelnemers toegelaten. De start en finish liggen nabij het stadscentrum en het parcours van ongeveer 10 kilometer gaat langs en door diverse hoogtepunten. Deelnemers krijgen na de finish een medaille en een ontbijt aangeboden.

Hardlopen, Zwolle Urban Trail

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws