Eerste zege voor Regio Zwolle Volleybal

| 31-03-2016

De volleybalsters van Regio Zwolle Volleybal hebben woensdagavond de eerste overwinning in de kampioenspoule geboekt. De Zwolse formatie was in het eigen Landstede Sportcentrum met 3-2 (10-25, 25-20, 25-19, 17-25 en 15-7) te sterk voor Eurosped-TVT, waardoor het iets dichter naar de vijfde plaats kroop. “Dit is gewoon mooi. Iedereen met een sportershart wil graag winnen”, reageert trainster Henriëtte ter Steege.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De kennismaking met de kampioenspoule van de eredivisie was er voor Regio Zwolle Volleybal tot woensdagavond vooral eentje van verliezen. Uit zeven wedstrijden haalde de ploeg slechts één punt, die werd bemachtigd via een 3-2 nederlaag tegen Eurosped. Datzelfde Eurosped was woensdag de tegenstander, maar in eerste instantie leek de Zwolse formatie kansloos. De eerste set werd met 10-25 verloren. “We gingen er hard af, maar vervolgens wonnen we twee sets overtuigend”, blikt Ter Steege terug. De tweede set ging met 25-20 naar de thuisploeg, waarna ook de derde set werd gewonnen: 25-19. Vooral Ilse Veldman was flink productief, zij sloeg liefst zeventien punten binnen. “Soms hebben we een speelster die uit haar slof schiet en dat was ditmaal Ilse. Maar ik wil niemand tekort doen, want dit was een collectieve overwinning.”

Het resulteerde uiteindelijk niet in het volle pond, want een vijfde set moest de beslissing brengen. Daarin was Regio Zwolle Volleybal weer oppermachtig, want met 15-7 bleven er twee punten in Zwolle. “We hebben drie sets overtuigend gewonnen, dus dit is een terechte zege. Ook qua spelbeeld”, concludeert Ter Steege, die hoopt dat haar ploeg nog mee kan gaan doen om plaats vijf. Eurosped heeft op dit moment twee punten meer. “Dus we moeten in ieder geval nog één keer winnen en ik zou niet weten waarom dat zaterdag niet kan. Alterno speelt nog wel voor de bovenste plaatsen en zal er dus vol op gaan. Maar onze ploeg kan plots mooie dingen doen. Op naar zaterdag”, zegt Ter Steege.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Volleybal, Landstede Sportcentrum, Henriëtte ter Steege, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws