Eerste verlies Berkum: ‘Zelf weggegeven’

| 15-04-2017

Berkum is zaterdag in het inhaalduel bij concurrent DUNO met 4-2 onderuit gegaan. Voor de Zwollenaren was dat het eerste verlies van het seizoen, waardoor concurrent WHC tot op één punt is genaderd. Berkum kwam wel twee keer op voorsprong, maar werd uiteindelijk afgetroefd op gretigheid. "Een terechte nederlaag, maar we hebben het wél zelf weggegeven”, stelt Berkum-trainer Arno Hoekstra.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

De eerste kansen waren voor Berkum, maar Johnsen Bacuna schoot vlak voor het doel voorlangs en een hard schot van Marc van der Meulen eindigde in de handen van DUNO-keeper Ruben te Witt. Na zo’n twintig minuten stak de thuisclub letterlijk de helpende hand toe, toen er in het Doorwerthse strafschopgebied hands werd gemaakt. Marc van der Meulen schoot in eerste instantie via de paal naast, maar volgens de arbiter was de DUNO-verdediging te vroeg ingelopen en daarop liet hij de penalty overnemen. Ditmaal maakte Van der Meulen geen fout: 0-1. Bij de daarop volgende protesten kreeg Rick Timmer ook nog eens een rode kaart, zodat de thuisclub al vroeg met tien man verder moest.

Wie dacht dat Berkum daarna dominant zou worden, kwam bedrogen uit. DUNO knokte voor wat het waard was en tegen het eind van het eerste bedrijf leverde dat de gelijkmaker op. Ted Heijckmann ging in het Zwolse strafschopgebied onderuit en Anass Aamri knalde de strafschop onhoudbaar binnen. De tweede helft was net begonnen toen Berkum toch weer op voorsprong kwam. Keeper Ruben te Witt verspeelde de bal aan Bacuna en de Berkum-spits stelde Mehran Ali Pour Asli in staat om de 1-2 binnen te schieten. Ook dat bracht DUNO echter niet van de leg en Berkum kwam goed weg toen een pegel van Aamri op de lat belandde. In de 57ste minuut moest Berkum-verdediger Jordi Lemmens met zijn tweede gele kaart van het veld en uit de vrije trap die daarop volgde kwam DUNO via Shapoul Ali op 2-2.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

DUNO rook na de nieuwe gelijkmaker bloed en pakte prima door. Nadat de Zwolse defensie niet adequaat opruimde, slingerde Purrel Fränkel de bal voor, daar waar Aamri koelbloedig afrondde: 3-2. In de slotfase liet Berkum nog enkele kansen liggen om alsnog een punt mee naar Zwolle te nemen, waarna Shapoul Ali in de blessuretijd zelfs nog voor 4-2 zorgde. Op de ranglijst is het daardoor akelig spannend geworden. Concurrent WHC won met liefst 5-1 van Bennekom, waardoor het gat nu nog slechts één punt bedraagt. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws