Eerste thuiszege voor zaalvoetballers SVI

| 01-11-2016

De zaalvoetballers van SVI hebben maandagavond voor het eerst dit seizoen op eigen bodem gewonnen. De ploeg van trainer John Baas had de handen vol aan Sportclub Olympic, maar was uiteindelijk door goals van Bjorn Rellum (2x), Michel van Heerde, Matthijs van de Geest en Joshua Agters met 5-3 te sterk. In de hoofdklasse G won iFC Donaci met 6-2 van ZVV Sparta/De Laak 2 en ging het tweede van SVI met 4-3 onderuit bij De Herberg.

De hoofdmacht van SVI speelt dit jaar voor het eerst in de topklasse en doet het naar behoren. Er werd voor maandag eenmaal gewonnen en daardoor bevond het zich aan de onderkant van de middenmoot. Er ontbrak echter nog wel een thuisoverwinning, maar die werd maandag aan de goede prestaties toegevoegd. Tegen Sportclub Olympic, de ploeg die vorig jaar kampioen werd in de hoofdklasse F, lukte het om te winnen. In het Landstede Sportcentrum kwamen de bezoekers nog wel op voorsprong, maar vervolgens nam SVI al rap het initiatief. Via Michel van Heerde werd het 1-1 en nog voor de rust bracht Matthijs van de Geest zijn ploeg aan de leiding. Het lukte alleen niet om met een voorsprong de rust in te gaan, want uit een vrije trap maakte Olympic de gelijkmaker.

Na de pauze bleef SVI kansen afdwingen en dat resulteerde in een overwinning. Joshua Agteres maakte al snel, op aangeven van captain Bjorn Rellum, de 3-2 en daarna nam diezelfde Rellum twee treffers voor zijn rekening. Eerst was hij het eindstation van een vlijmscherpe counter en even later maakte hij aan alle onzekerheid een einde: 5-2. Kort voor het einde deed Sportclub Olympic nog wel iets terug, maar de eerste thuisoverwinning kwam geen moment meer in gevaar.

Voetbal, SVI, Zaalvoetbal, iFC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws