Eerste Ster van Zwolle Toereditie op 24 mei

| 29-04-2014

Stichting Sport Evenementen organiseert dit jaar in samenwerking met Toerclub Swolland voor het eerst een toereditie van de wielerklassieker Ster van Zwolle. Op zaterdag 24 mei om 8.00 uur vertrekken de eerste rijders vanaf het Stadionplein, waarna er 85 of 130 kilometer wordt afgelegd. “Doe mee en voel jezelf even Rudie Kemna, Jans Koerts of één van die andere bekende winnaars”, zegt de organisatie.

De Ster van Zwolle is in wielerland inmiddels uitgegroeid tot een heuse amateurklassieker. Voor de meeste wielrenners is het tevens de eerste wedstrijd van het seizoen en daarnaast weten ook de opleidingsploegen van verschillende eliteteams de weg naar Zwolle steeds vaker te vinden. Als in maart het startschot dan klinkt en de toeschouwers zich vergapen aan de krachtige trappen van de renners, begint het ook bij de toerrijders weer te kriebelen. Om ook die enthousiaste wielrenners de kans te geven om op het parcours te rijden, is er op 24 mei de allereerste uitgave van de Ster van Zwolle Toereditie.

De Noordwesthoek, het rijden langs de IJssel bij Wijhe en de gang over de Luttenberg. Maar ook met de neus in de wind over de Zalkerdijk, daar waar de Peperbus al opdoemt. Alles wat de wedstrijdrijders meemaken, kom je als toerrijder ook tegen. Alle elementen die de wedstrijdrijders voorgeschoteld krijgen, moeten op 24 mei bedwongen worden. 85 of 130 kilometer lang. Inschrijven voor de toertocht kan op de dag zelf in de kantine van voetbalvereniging Be Quick ’28. Kosten voor NTFU-leden zijn 4 euro, niet-leden betalen een euro meer. “Ben je man of vrouw, jong of oud, ster-in-wording of vallende ster, om deel te nemen maakt dat niet uit. Als je maar van fietsen houdt.” Kijk voor meer info op www.destervanzwolle.nl.

Wielrennen, Ster van Zwolle Toereditie

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws