Eerste plek Deltion Rallyteam in Sulingen

| 07-05-2012

Het Deltion Rallyteam heeft de eerste plaats in de Nissan BioMCN 350Z Challenge weten te bemachtigen tijdens de Rallye Sulingerland. Kevin Kooijman en navigator Hans van Goor hadden na de eerste twee proeven al een voorsprong van zestien seconden te pakken en die werd niet meer weggegeven, mede dankzij pech bij concurrent Theo van der Berg.

Kevin Kooijman had nog niet eerder in Sulingen gereden, maar was na afloop erg onder de indruk van de Duitse rally, onder de rook van Bremen: “Het was een leuke en afwisselende rally. Vooral de proeve over het militair terrein was erg gaaf”, aldus Kooijman, die zaterdag gevrijwaard bleef van pech. “De studenten uit de Deltion Autosportklas hebben na afloop van de testrit de nodige aanpassingen doorgevoerd, waardoor we tijdens de wedstrijd vrijwel geen ongemakken hebben gehad. In tegenstelling tot één van onze grootste concurrenten, Theo van der Berg, die halverwege de wedstrijd is uitgevallen. Wij hadden vier studenten mee ter begeleiding en die samenwerking verliep perfect. Mede dankzij hen hebben we de eerste plek weten te bemachtigen.”

Kooijman en Van Goor eindigden zaterdag tiende in het algemeen klassement, maar bleken wel de snelste auto te zijn voor het klassement van de BioMCN 350Z Challenge. Dat is een merkencup met identieke wagens. De eerstvolgende rally betreft de Autosoft Vechtdal Rally op zaterdag 19 mei in en nabij Hardenberg. Het serviceterrein van de rally bevindt zich op de parkeerplaats van de Evenementenhal in Hardenberg en Deltion nodigt jongeren die zich oriënteren op een opleiding motorvoertuigentechniek graag uit om eens te komen kijken. Andere geïnteresseerden kunnen per bus een bezoek aan een proef brengen en een service van dichtbij bewonderen. Aanmelden kan via www.deltion.nl/vechtdalrally.

Deltion College, Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws