Eerste plek Deltion Rallyteam in Helmond

| 04-06-2012

Het Deltion Rallyteam heeft afgelopen weekend tijdens de ELE Rally in en nabij Helmond uitstekende prestaties geboekt. Kevin Kooijman en Hans van Goor werden eerste in de C8-klasse van de BIOMCN 350Z Challenge en divisie 3. Eric Bolhaar en Arjan Wissink eindigden als vierde in de A8-klasse en het algemeen klassement. Kooijman en Van Goor verschenen aan de start in de door Defensie beschikbaar gestelde Nissan 350Z, Bolhaar en Wissink in de Skoda Fabia WRC.

De dagen voorafgaand aan de ELE Rally waren erg stressvol voor de studenten uit de Deltion Autosportklas, verantwoordelijk voor de preparatie van de Nissan 350Z. De motor liep niet zoals gewenst. Imo Hundertmark, coördinator van het Deltion Rallyteam en de autosportklas: “De studenten hebben keihard gewerkt om de auto voor elkaar te maken.” De concurrentie in de race was sterk. Vooral Dirk Gravelink en nieuwkomer Mats van de Brand reden zeer goede tijden. Kooijman: “Beide rijders maakten wat foutjes waardoor wij een goede voorsprong op konden bouwen.” Hij staat nu met zijn vaste navigator op de eerste plek in het klassement van de C8-klasse en vierde in het klassement van het Nationaal Nederlands Rally Kampioenschap.

Vanwege griep moest Gert Kamphuis afgelopen weekend verstek laten gaan. Gelukkig was Arjan Wissink beschikbaar om naast Eric Bolhaar in de WRC plaats te nemen. Wissink nam voor het eerst plaats in een WRC. Eric: “In het begin was het even wennen voor Arjan, maar hij heeft het prima gedaan en geen enkele fout gemaakt.” Helaas verloren Bolhaar en Wissink door een klein stuurfoutje de beoogde derde plaats en kwamen ze uiteindelijk als vierde over de finish. De heren staan momenteel wel eerste in de A8-klasse en tweede in het klassement van het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Deltion College, Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws