Eerste plaats blijft in beeld voor Berkum

| 07-05-2016

Berkum heeft zaterdagmiddag de niet erg aantrekkelijke Zwolse stadsderby tegen een defensief WVF met 2-0 gewonnen. En omdat koploper Nunspeet verrassend met liefst 4-0 ten onder ging op bezoek bij FC Zutphen is de spanning in de top van de eerste klasse D helemaal teruggekeerd, waarbij liefst vier clubs in de laatste competitieronde nog kans maken op de hoofdprijs.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Het was heel moeilijk om er doorheen te komen. WVF heeft het maximale gedaan, maar we hadden veel eerder de 2-0 moeten maken”, analyseert Berkum-trainer Willem Brouwer na afloop. WVF-coach Freddy Smit verzekerde dat zijn vorige week al gedegradeerde ploeg er echt een wedstrijd van had willen maken, al was dat aan de aanvallende intenties van de bezoekers niet te zien. “We zijn er niet voor om de boel hier open te gooien en Berkum te helpen. Zeker in de laatste tien minuten had het ook 1-1 kunnen worden”, aldus Smit, die zag dat Berkum in de beginfase het spel dicteerde. Het was Berkum-verdediger Dirk Muis die na tien minuten spelen met een kopbal leek te scoren, maar WVF-keeper Mike te Wiele ranselde de bal uit zijn doel en trad direct daarna opnieuw uitstekend op door Johnsen Bacuna van scoren af te houden.

Na ruim een half uur verzuimde de net ingevallen Marc van der Meulen om een indraaiende bal tot goal te promoveren, maar direct daarna zorgde hij wél voor de verdiende voorsprong. Na een voorzet van Bacuna werd Marc van der Meulen in het strafschopgebied onderuit geduwd en dat leverde een penalty voor Berkum op en een gele kaart voor WVF-verdediger Jesse Betaze. Van der Meulen zelf liet keeper Te Wiele vervolgens kansloos, zodat Berkum kort voor rust op een 1-0 voorsprong kwam. WVF bleef in het eerste bedrijf vooral op eigen helft en kwam niet verder dan een aantal wegens buitenspel afgefloten uitbraakpogingen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Na rust was de thuisclub opnieuw de dominante partij, waarbij Chris van der Meulen in de 58ste minuut pech had toen hij een schot van afstand via de lat over het WVF-doel zag verdwijnen. Berkum bleef de betere kansen houden, maar Bacuna schoot naast en raakte later ook nog paal en lat. Bij een aantal andere kansen hield WVF-keeper Te Wiele zijn ploeg met sterke reddingen op de been. Nadat WVF-coach Freddy Smit kort voor tijd wat meer aanvalskracht in zijn ploeg bracht werden de bezoekers dreigender, maar op de beslissende momenten kwam WVF tekort. Toen enkele minuten voor tijd een aantal spelers elkaar omver liep in het strafschopgebied van Berkum schreeuwde heel WVF om een penalty, maar daar ging scheidsrechter Beltman niet in mee.

Diep in blessuretijd verdubbelde Berkum de marge nog nadat Bacuna zijn tegenstanders dol draaide. Dat kwam hem op een flinke schop te staan, maar hij slaagde er toch in om Youp Kok te bereiken, die voor de 2-0 eindstand en de achtste achtereenvolgende nederlaag voor WVF zorgde. Berkum is beide koplopers Nunspeet en Go Ahead Kampen daarmee tot op één punt genaderd, maar heeft SDV Barneveld nog naast zich met evenveel punten. De titelrace in de eerste klasse D wordt daardoor volgende week pas beslist op de laatste wedstrijddag en dan speelt Berkum uit tegen WHC.

VV Berkum, Voetbal, Freddy Smit, WVF, Hoofdklasse C, Willem Brouwer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws