Eerste nederlaag voor Landstede Basketbal

| 28-10-2017

Landstede Basketbal is zaterdagavond in Leiden haar ongeslagen status kwijt geraakt. Op bezoek bij Zorg en Zekerheid Leiden verloor de ploeg van coach Herman van den Belt met 74-64. Na een 44-27 ruststand kwamen de Zwollenaren in het slotkwart nog terug tot 66-61, maar vervolgens maakte Carrington Love met zeven punten op rij een einde aan alle Zwolse illusies. Franko House, Jordan Gregory en Ralf de Pagter tekenden voor respectievelijk 17, 16 en 15 punten.

© André Rump

Net als tegen New Heroes speelde Landstede zonder Noah Dahlman, Mike Schilder en Keime Helfrich. Desondanks opende Franko House namens de Zwollenaren de score: 0-2. Na afloop bleek het de grootste voorsprong die Landstede Basketbal in de wedstrijd heeft gehad. Ralf de Pagter tekende met een drietje voor 6-7 en House zorgde nog voor 8-9, maar daarna nam de thuisploeg de touwtjes volledig in handen. “Leiden speelde vanavond beduidend beter dan wij deden. Met name voor rust en op de beslissende momenten”, stelt Landstede-coach Herman van den Belt, die zijn spelers in de eerste helft zag worstelen met schoten van afstand. “Je moet in dit soort wedstrijden van je afbijten. Wij hadden veel vaker de basket moeten aanvallen”, aldus Van den Belt.

Via 23-13 aan het einde van het eerste kwart gingen beide ploegen rusten met een 44-27 tussenstand. Een riante achterstand voor Landstede Basketbal, dat in het derde kwart herstel toonde (58-46) en in het slotkwart zelfs door leek te drukken. “Wij hebben wel karakter getoond, want op een gegeven moment was het verschil nog vijf. Maar na een turnover en een aanvalsrebound voor Leiden was het wel gedaan”, zegt Herman van den Belt, die weet dat zijn ploeg teveel kansen liet liggen om aanspraak te mogen maken op de zege. “Ik zie zo vijf momenten voor mij waar wij niet scoren, terwijl die ballen er echt gewoon in mogen. Het was al met al onvoldoende, maar met de stof van deze wedstrijd kunnen wij zeker verder.”

Punten:
Franko House 17; Jordan Gregory 16; Ralf de Pagter 15; Sherron Dorsey-Walker 10; Olaf Schaftenaar 6.

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws