Eerste nationale sprinttitel Michel Mulder

| 01-03-2014

Na twee wereldtitels op de sprint en Olympische goud op de 500 meter, is Michel Mulder voor het eerst Nederlands kampioen geworden op de sprintvierkamp. Twee dagen na zijn 28ste verjaardag was de Zwollenaar in het Olympisch Stadion Hein Otterspeer en Kjeld Nuis met een klein verschil (0,073 en 0,146) de baas.

© Annet van Raalten

Michel Mulder won zaterdag ook de tweede 500 meter en vergrootte zo zijn voorsprong op Nuis, die na de eerste dag slechts 0,01 bedroeg. Het NK kreeg op de 1.000 meter een spannende ontknoping. Otterspeer won in 1.10,72 en passeerde Nuis (1.11,03) in het klassement, maar Mulder (1,11,49) hield net genoeg over voor het goud. De Zwollenaar nam in Amsterdam de titel over van zesvoudig kampioen Stefan Groothuis. “Ik had niet verwacht hier om de titel te kunnen strijden, maar de basis is dus gewoon heel goed”, stelt Mulder, die net als vrijdag liet weten aan het einde van zijn latijn te zijn. “Ik ga hier nu twee dagen van herstellen in bed en verder helemaal niets.”

Tweelingbroer Ronald Mulder kwam zaterdag niet meer in actie op het NK sprint. De schaatser van BrandLoyalty meldde zich zaterdagochtend ziek af. Mulder eindigde op de eerste dag als vijfde op de 500 meter en als negende op de 1.000 meter. Hij stond zesde in het tussenklassement.

Schaatsen, Ronald Mulder, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws