Eerste nationale medaille Thomas Reining

| 26-08-2019

De 15-jarige PEC 1910-atleet Thomas Reining heeft zaterdag een bronzen medaille op de Nationale C-Spelen gewonnen. Op de 1.500 meter snelde de Zwollenaar naar een tijd van 4.15,86 en die prestatie was goed voor een derde plaats. “Ik ben heel blij met mijn eerste nationale medaille”, reageert Reining.

© Jan Burgman Fotografie

Twee dagen lang streden de beste C-junioren van het land in Amsterdam om de medailles op verschillende atletiekdisciplines. Van de elf deelnemende PEC-junioren uit Zwolle behaalden vier atleten de top vijftien. Thomas Reining, die voorafgaand aan het weekend nog maar eenmaal een 1.500 meter had gelopen, bemachtigde als enige een podiumplek. Hij had zich met zijn persoonlijk record van 4.16,24 als vierde voor de wedstrijd gekwalificeerd.

De atleten in de snelste serie maakten er een echte kampioenschapsrace van. In de eerste fase van de wedstrijd werd er langzaam gelopen en in tempo gewisseld. “Ik heb de hele race in tweede of derde positie gelopen en het op de eindsprint laten aankomen”, analyseert Reining. Met nog één ronde te gaan werd een grote versnelling geplaatst door de gedoodverfde favoriet Farhaan Abdi Ali uit Zutphen, die zo de winst greep. Reining sprintte in zijn spoor mee naar een podiumplek en een nieuwe persoonlijke toptijd: 4.15,86.

Veel tijd om van zijn bronzen plak te genieten kreeg Reining niet. De volgende dag maakte hij alweer zijn opwachting op de 800 meter, de afstand waarop hij zich het afgelopen jaren heeft gericht. Met de tweede nationale seizoentijd van 2.01,26 was Reining ook op die afstand medaillekandidaat. Maar in tegenstelling tot bij de 1.500 meter, ging het op de 800 meter van begin af aan erg hard. Reining die de eindsprint van de vorige dag nog in de benen voelde, was niet in staat een tijd van 2.00 te lopen. Een tijd die nodig bleek voor het podium. De Zwollenaar liep in 2.04,84 naar een zesde plek.

Op de Nationale C-Spelen belandde de discus van PEC-atleet Melchior Treffers net naast het podium. Treffers wierp de één kilogram zware schijf verder dan ooit tevoren. Hij begon de wedstrijd met een persoonlijk record van 43.63 meter en keerde met een afstand van 45.20 meter huiswaarts. De vierde plek was voor Treffers dan ook uitstekend.

De veelzijdige Jill Kleinlugtenbelt had met haar deelname aan de 80 meter (series en halve finale), 80 meter horden (series, halve finale, finale), het hoogspringen en verspringen een vol programma. Met meerdere persoonlijke records, een knappe vijfde plaats op de 80 meter horden en een veertiende plaats bij zowel het hoog- als het verspringen, slaagde Kleinlugtenbelt erin in de breedte op hoog niveau te presteren.

Tessa Harbrink ging net als Reining voor de dubbel op de middenafstand. Met een dertiende plaats op de 1.500 meter en een veertiende plaats op de 800 meter presteerde de 14-jarige atleet naar verwachting.

Atletiek, PEC 1910

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws