Eerste iFC Zwolle Cup positief ontvangen

| 09-01-2018

De eerste editie van de iFC Zwolle Cup is afgelopen week een groot succes geworden. In totaal deden er ruim vierhonderd jongeren mee, die in actie kwamen in verschillende leeftijdscategorieën. “We konden het nieuwe jaar niet beter inluiden”, weet Jesse Betaze, medeoprichter van iFC Zwolle.

Jongeren in de categorieën onder 13 tot onder 19 jaar konden meedoen aan het toernooi in het Landstede Sportcentrum. Er werd gespeeld op donderdag en vrijdag en op beide dagen waren er ook diverse andere activiteiten. Zo werd er onder andere een FIFA-toernooi gehouden. “Wij hebben veel geleerd over wat de jongeren leuk vinden. Zeker als het gaat om zaalvoetbal en dat is iets waar we in de toekomst zeker nog iets aan hebben. We hebben de organisatie ook veelal aan de jongeren zelf overgelaten. Wij waren er slechts ter ondersteuning”, zegt Betaze.

Rond het toernooi maakten de jongeren onder andere zelf een draaiboek en onderhielden het contact met sponsoren. “Het is mooi om te zien wat jongeren beweegt. Alles om hen heen gaat erg snel, zo snel dat bijna niets meer leuk lijkt. We willen de jongeren bezig houden door te sporten en ze te betrekken bij grote vraagstukken, zoals het organiseren van een evenement. Dat maatschappelijke karakter past goed bij iFC Zwolle”, aldus Betaze.

Voetbal, Landstede Sportcentrum, Zaalvoetbal, iFC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws