Eerste goal Kerstholt in Champions Trophy

| 24-11-2018

Maxime Kerstholt heeft zaterdag in China haar eerste goal voor Oranje gemaakt in de strijd om de Champions Trophy. Met haar backhand schoot de Zwolse spits de Nederlandse ploeg in het duel tegen China vlak voor het einde van het eerste kwart naar een 1-0 voorsprong. “Als spits wil je natuurlijk graag scoren, dus deze goal zorgde wel voor ontlading”, vertelt Kerstholt.

In de laatste groepswedstrijd van het toernooi bleef de 1-0 voorsprong van Oranje tot twee minuten voor tijd op het scorebord staan De Chinese keepster hield het thuisland op de been met een paar goede reddingen, op schoten van Ginella Zerbo, Marijn Veen en Maartje Krekelaar. Toen de Chinezen een paar minuten voor tijd hun keepster eruit haalden, ging ook Oranje opvallend genoeg met Lauren Stam als vliegende keepster spelen. Kort daarop maakte Marijn Veen de 2-0, haar vijfde doelpunt van het toernooi. In de slotminuut kwam China nog terug tot 2-1.

Voorafgaand aan de confrontatie met China was Nederland al zeker van een plaats in de finale. Inmiddels is duidelijk dat Australië zondag de tegenstander is in de finale van de Champions Trophy. “Het wordt denk ik hard tegen hard, want we willen alle twee winnen” blikt Maxime Kerstholt vooruit.

Hockey, Maxime Kerstholt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws