Eerste editie IJsselcup prooi Dieze West

| 29-12-2016

Dieze West heeft donderdagavond de IJsselcup in de wacht gesleept. De Zwolse hoofdklasser maakte in de WRZV-hallen haar favorietenrol meer dan waar, want er ging door de grote winnaar op beide dagen van het tweedaagse zaalvoetbaltoernooi geen wedstrijd verloren. In de finale van de strijd om de IJsselcup werd eersteklasser KHC Kampen, met Zwollenaar Jeffrey de Nooijer in de gelederen, met 5-2 verslagen.

Voor Dieze West begon de finale-avond in de WRZV-hallen perfect. Dankzij een ruime 4-1 overwinning op Nunspeet verzekerde de Zwolse ploeg zich van de groepswinst in poule A. Hierdoor trof Dieze West in de kwartfinales de nummer vier van poule B, ‘s Heerenbroek. Dat bleek echter een taaie opponent, want het viel niet mee om het verdedigend ingestelde ‘s Heerenbroek op de knieën te krijgen. Bovendien speelde Dieze West misschien wel haar zwakste wedstrijd van het toernooi. Het kwam de Zwolse formatie niet duur te staan, want gewonnen werd er uiteindelijk wel: 3-1. En dus mocht het zich op gaan maken voor de halve finales. Daarin trof de hoofdklasser het thuis spelende WRZV Zaalvoetbal, dat in de kwartfinales verrassend met 1-0 wist te winnen van Nunspeet.

Dieze West was voorafgaand aan het halve finale-duel tegen het Zwolse zaalvoetbalteam dus gewaarschuwd en liet zich dan ook niet verrassen. Dankzij een 4-2 zege pakte de grote favoriet het felbegeerde ticket voor de finale. Tegenstander daarin werd KHC Kampen, dat eerder op de avond de eerste plaats in poule B veroverde ten koste van WVF. Eén van de smaakmakers in de Kampense ploeg was niemand minder dan Zwollenaar Jeffrey de Nooijer, die afgelopen seizoen nog de clubkleuren van Dieze West verdedigde. De sterke aanvaller was er in de finale op gebrand om zijn oud-ploeggenoten te verslaan, maar in de beginfase van de wedstrijd kon De Nooijer - vanaf de kant - niet voorkomen dat Nejim El Atiaoui de finale al in een vroeg stadium leek te beslissen. Op aangeven van Caleb Rahajaan zorgde El Atiaoui in de eerste minuut voor de 1-0 en enkele tientallen seconden later tekende hij zelfs voor de 2-0.

KHC Kampen stond met de rug tegen de muur, maar bleef strijdbaar. Ibrahim Tuncer bracht na vijf minuten spelen de spanning terug in de wedstrijd. En niet veel later maakte de ingevallen Jeffrey de Nooijer de gelijkmaker: 2-2. Het publiek ging er nog eens lekker voor zitten, alleen had Jaouad Akloud weinig trek in een zenuwslopende finale. De technische aanvaller van Dieze West passeerde met een fraaie schaarbeweging zijn tegenstander en haalde verwoestend uit: 3-2. De mooiste goal van de finale gaf de Zwolse ploeg vleugels, wat resulteerde in de ietwat gelukkige 4-2 van Caleb Rahajaan. Hij frommelde de bal tegen de touwen, waardoor KHC meer risico moest gaan nemen. De keeper van de Kampense formatie trok mee ten aanval, maar zonder succes. Aan de andere kant profiteerde Razi Kanseyo optimaal. Met zijn doelpunt in de laatste minuut bepaalde hij de eindstand op 5-2.

WRZV Zaalvoetbal en WVF
Voorafgaand aan de finale van de IJsselcup werd de troostfinale tussen WRZV Zaalvoetbal en VSCO ‘61 met 2-1 gewonnen door de thuisploeg, dat daardoor op de derde plaats eindigde. VSCO ’61 wist zich achter Dieze West en Nunspeet als nummer drie van poule A te plaatsen voor de kwartfinales. Daarin won de koploper van de derde klasse C verrassend met 5-3 van WVF, dat donderdagavond geen goed vervolg kon geven aan de sterke eerste speeldag. Op de eerste van twee speelavonden wisten de mannen uit Westenholte immers vier keer te winnen. Maar na twee nederlagen op de tweede avond was het einde oefening voor WVF.

Voetbal, WVF, WRZV-hallen, Dieze West, Zaalvoetbal, WRZV Zwolle, IJsselcup

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws