Eerste dag levert zes nieuwe records op

| 19-04-2011

Leerlingen van basisscholen de Vlieger en de Wendakker zijn maandag als eerste in actie gekomen in het kader van de ‘recordpogingen’, een activiteit die deel uit maakt van de Nationale Sportweek en wordt georganiseerd door SportService Zwolle. En er zijn op de eerste dag meteen flink wat records gesneuveld. In maar liefst zes van de vijftien categorieën werd een nieuw record neergezet.

Bij de recordpoging ‘werpen’ heeft Wessel Visscher van de Wendakker (middenbouw) het oude record van Joey-Sven Pierik (8,90 meter) met bijna drie meter overtroffen. Het nieuwe record staat nu op 11,60 meter. Op het onderdeel ‘evenwicht’ werden maandag door de Wendakker zelfs twee records verbroken. Zowel in de categorie middenbouw als bovenbouw sneuvelde het oude record. En dat terwijl dit onderdeel nogal wat coördinatie en evenwicht vraagt van de deelnemers. De deelnemer moet op één been staan en het andere been moet in een hoek van negentig graden omhoog worden gehouden. De tijd van het startsein totdat de deelnemer met beide benen de grond raakt wordt gemeten. In de categorie middenbouw bleef Jasper Helder keurig 4 minuten en 46 seconden staan. Jelle Heuten (bovenbouw) deed er vervolgens nog een schepje bovenop: 6.06 minuten.

Het laatste nieuwe record dat maandag door een leerling van de Wendakker is neergezet was op het onderdeel ‘hooghouden’. De 10-jarige Elikia Mbinga werkte de bal maar liefst 200 keer omhoog en verbrak daarmee het oude record van 123, dat op naam stond van Davio van Leeuwen. De leerlingen van de Vlieger tot slot presteerden met name op het onderdeel ‘snelheid’ ijzersterk. Op de tien meter sprint waren er in de onderbouw zelfs twee leerlingen die een nieuw record wisten te vestigen. Yannick Huisintveld en Roy van den Beel liepen exact dezelfde tijd: 2,28 seconden. Terwijl het oude record stond op 2,41 seconden. Sibel Altintas zette in de categorie middenbouw een tijd van onder de twee seconden neer: 1,94! Het is nog maar sterk de vraag of dat record deze week nog wordt verbroken.

SportService Zwolle, Nationale Sportweek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws