Eerste bocciatoernooi in Zwolle geslaagd

| 15-05-2011

Stichting Michiel Boccia Zwolle is uitermate tevreden over het verloop van het eerste bocciatoernooi in Zwolle. Het toernooi werd zaterdag gehouden ter herinnering aan de vorig jaar op 20-jarige leeftijd overleden Zwolse speler Michiel Tatje. Er deden 22 spelers uit heel Nederland mee. Plaats van handeling was de ZBC-hal.

© Dyveke Gardenier

In Zwolle beoefent een kleine groep mensen elke dinsdagavond de sport boccia (spreek uit als ‘botsja’). Deze spelers zien de groep echter graag groter worden. Stichting Michiel Boccia hoopt met dit jaarlijkse toernooi de sport op kaart te zetten in Zwolle. “Wij willen als stichting met dit toernooi meer spelers enthousiast maken voor dit balspel, zodat de spelers zichzelf op een andere manier leren kennen en sociale contacten opdoen.”

Wat is boccia eigenlijk? Boccia is een sport voor mensen met een beperking, zelfs voor mensen met een zware lichamelijke handicap. Simpel gezegd is het jeu de boules met hulpmiddelen. In 1989 werd boccia in Nederland geïntroduceerd. Boccia wordt vooral gespeeld door mensen met spasme, een hersenaandoening en mensen die vanwege hun lichamelijke beperking nauwelijks een andere sport kunnen beoefenen.

ZBC Sporthal, ReVAS de Peperbus, Boccia, Stichting Michiel Boccia

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws