Eerste Bike Challenge in Westerveldse Bos

| 30-10-2014

Het Westerveldse Bos is op zaterdag 15 november het decor voor de try-out van de Bike Challenge Zwolle. De organisatoren van Buitensport Zwolle hebben voor de mountainbikers een kleinschalig en spectaculair programma in petto, waarmee de organisatie hoopt dat het mountainbiken meer in de spotlights komt te staan. “Het is normaal een vrij onzichtbare sport”, weet Erik-Paul van der Kolk van Buitensport Zwolle.

© Annet van Raalten

Het parcours van de Bike Challenge vergt veel van de deelnemers. De mountainbikers moeten over veel controle, balans en techniek bezitten om zo over de verschillende natuurlijke obstakels te kunnen fietsen. Omdat er in Nederland maar weinig heuvelachtig gebied is, hebben de organisatoren in Zwolle daar wat op gevonden. “Met natuurlijke en gebouwde obstakels maken we een technisch parcours van ongeveer drie kilometer. Denk daarbij aan een evenwichtsbalk, een waterbak en verschillende bruggetjes”, zegt Van der Kolk. Een aantal obstakels wordt uitgerust met een zogeheten ‘Chicken Run’, een andere benaming voor een omleiding. Zo kunnen de deelnemers het obstakel eventueel mijden.

Het drie kilometer lange parcours kan meerdere keren gereden worden, waarbij de rondes worden geteld door middel van een strippenkaart. De dag wordt uiteindelijk ook afgesloten met de uitreiking van een herinnering. “Deze wordt op basis van het aantal gereden rondes overhandigd.” Buitensport Zwolle heeft plaats voor tachtig deelnemers, die hun tickets kunnen bemachtigen via de Facebook-pagina van de Bike Challenge.

Mountainbiken, Fietsen, Bike Challenge Zwolle, Buitensport Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws