Eerste beker is voor U24: ‘Overall beter’

| 25-03-2017

Het U24-team van CSE Basketball Academy Zwolle is vrijdagavond winnaar geworden van de nationale beker. De ploeg, die onder leiding staat van Mark van Schutterhoef en Ton Grit, rekende op duidelijke wijze af met de leeftijdgenoten van TBG Dragons: 43-86. “Overall waren wij beter. Dat wisten we vooraf, maar in een bekerfinale wint niet altijd de ploeg met de meeste kwaliteit”, reageert coach Van Schutterhoef.

© Richard Steur

Het plan van U24 was zo klaar als een klontje. Verdedigend alles geven, de boel constant gesloten houden, dan moest het vrijdag in Utrecht gaan lukken. En het defensieve deel bleek prima op orde, aangezien de opponent tot slechts 43 punten kwam. “Dat hebben we prima neergezet, dat blijkt ook wel uit de scores die zij hebben gemaakt”, zegt Van Schutterhoef, die vooral Keime Helfrich zag uitblinken. Hij nam in het tweede kwart zijn ploeg bij de hand, waardoor het verschil bij rust was opgelopen tot liefst 28 punten. “Het leek wel alsof hij achttien punten achter elkaar maakte. Met 28 punten verschil weet je dat het gedaan is, al lieten we in de rust wel vallen dat Dragons nog een keer terug zou komen. Dat legden we echter vrij snel stil.”

Zodoende ging de beker mee naar Zwolle en is de eerste van drie bekerfinales gewonnen. Zondagochtend wacht eindstrijd nummer twee, als het U20-team in actie komt. “We hebben daarom ook wat jonge jongens laten spelen, zodat ook zij het gevoel een beetje kregen. Nagenoeg hetzelfde team staat zondag namelijk weer binnen de lijnen. Alleen Freek Vos en Lenno Witteveen doen dan niet mee”, weet Van Schutterhoef. “One down, two to go. Laten we ze maar één voor één behandelen. Zondag de volgende.”

© Richard Steur
© Richard Steur
Basketbal, Landstede Hammers, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws