Eerste Activiteitenprijs voor VG Sport

| 17-06-2011

VG Sport Zwolle heeft dinsdag een cheque ter waarde van 900 euro overhandigd gekregen van Sportief Zwolle. VG Sport kan het bedrag besteden bij de Groene Wens Boot, die vaart in het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De boot is speciaal geschikt gemaakt voor gezinnen of groepen waarvan één of meerdere personen een fysieke beperking hebben. Martijn Verbeek overhandigde de cheque namens het bestuur van Sportief Zwolle aan VG Sport-voorzitter Teun Bouwhuis.

Door een fysieke beperking is het vrijwel onmogelijk om op een gewone fluisterboot rond te varen en daarom is er sinds 2011 de Groene Wens Boot. Deze is geschikt gemaakt voor mensen met een lichamelijke beperking. Zelfs mensen die aan een bed gebonden zijn kunnen zonder problemen aan en van boord. Ook het interieur is aangepast. Zo is er een personenlift om rolstoel of bed aan boord te kunnen krijgen, een keukenblok en sanitaire ruimte met toilet, was- en verzorgingstafel. De boot is toegankelijk voor acht tot tien personen per vaart.

“Met deze bijdrage hopen we dat een aantal groepen of gezinnen een fantastische dag kunnen beleven op een manier zoals dat voor hen niet vanzelfsprekend is”, aldus Verbeek. “Stichting Sportief Zwolle heeft statutair vastgelegd jaarlijks een activiteitenprijs uit te reken en dit jaar hebben we gekozen voor VG Sport. Het geeft aan dat de stichting ook ruimte wil bieden aan sporters met een beperking op het platform. Sportief Zwolle probeert op te schalen in grootte van de activiteit, echter laat op dit moment de begroting nog niet toe om hier drastisch in uit te pakken. We doen wat we kunnen”, besluit Verbeek namens Stichting Sportief Zwolle.

Sportief Zwolle is er van overtuigd dat de aangeboden boottochten via VG Sport Zwolle op de juiste plek terechtkomen. Dat is aan Teun Bouwhuis wel toevertrouwd. “Het is altijd moeilijk om een goede activiteit te vinden voor de mensen met een zwaardere beperking. Een vorm van watersport is een uitstekend alternatief”, aldus Bouwhuis. “Hier zijn we heel blij mee.” VG Sport is een vereniging die diverse sport- en bewegingsactiviteiten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Dat doet zij inmiddels al ruim dertig jaar.

Sportief Zwolle, G-sporten, VG Sport Zwolle, Groene Wens Boot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws