Eerste Aalandenloop valt in de smaak

| 15-05-2014

De eerste editie van de Aalandenloop blijkt populair. De organisatie stelde een deelnemerslimiet van 600 lopers in en die limiet is inmiddels bereikt. Alleen de kidsloop is nog niet helemaal vol, daar kunnen nog vijftig kinderen zich voor inschrijven. “Dat we bij de eerste editie al vol zouden zitten, dat hadden we niet verwacht”, zegt organisator Frank Reuvecamp.

Het is een meevaller. Normaliter moeten hardloopwedstrijden groeien en halen ze bij de eerste editie geen vol deelnemersveld, maar de Aalandenloop blijkt direct populair. Ongeveer 600 hardlopers verschijnen vrijdagavond aan de start, waarvan er veel de 10 kilometer lopen. “Dat zijn er ongeveer 350. De overige deelnemers lopen de 5 kilometer”, weet Reuvecamp. De Aalandenloop is met name populair onder Zwollenaren. De atleten lopen blijkbaar graag een wedstrijd in eigen stad. “Zo'n 450 van de 600 deelnemers is Zwollenaar. Wij denken dat die atleten de wedstrijd vooral gebruiken als voorbereiding op de Zwolse Halve Marathon. Die is over vier weken.”

Het belooft vrijdag in ieder geval een waar spektakel te worden. De hardlopers lopen dwars door de Aa-landen en daarnaast heeft de organisatie de nodige randactiviteiten georganiseerd. Zo zorgt een bigband bij de start en finish voor de nodige sfeer en is er voor de kinderen ook voldoende te beleven. “Het wordt een gezellige avond”, zegt Reuvecamp. Of de wedstrijd een vaste plaats op de hardloopkalender gaat innemen, is nog even afwachten. “Als het een succes blijkt, dan gaan we zeker door. Gezien het aantal inschrijvingen kan het niet anders, maar we houden nog even een slag om de arm. We gaan er eerst vrijdag een succes van maken.”

PEC 1910, Hardlopen, Aalandenloop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws