Een Zwolse wereldkampioen: Nawid Tahoeni

| 09-04-2019

Zwolle is weer een wereldkampioen rijker, want kickbokser Nawid Tahoeni kroonde zich zaterdag tijdens Battle Events in Zutphen tot de beste van de wereld. In de A-klasse tot 70 kilogram rekende de prof af met de Duitser Marco Bigos. “Dit is voor iedere sporter een droom”, vertelt de Zwollenaar.

De 32-jarige Tahoeni begon op zijn twaalfde met kickboksen, stapte op zijn 21ste het profcircuit binnen en vocht daarna zestig wedstrijden. Of het ooit iets opleverde? Wel wat zeges, maar in ieder geval nooit een tastbare prijs. Tot wedstrijd nummer 61, waarin Tahoeni met Bigos gaat strijden om de wereldtitel in de A-klasse tot 70 kilogram. In Zutphen valt alles op zijn plaats en dan staat de Zwolse kickbokser ineens met de kampioensgordel. “Ik had nog nooit iets gewonnen en nu ineens de wereldtitel”, lacht Tahoeni. “Ik kan in Zwolle al bijna niet meer over straat, haha. Nee, grapje, dat valt allemaal wel mee. Maar in de kickbokswereld is het wel bekend.”

Tahoeni is de laatste periode aardig op dreef en zet die lijn tegen Bigos knap door. In de eerste ronde krijgt de Duitser al een keer acht tellen te verwerken en daarom besluit Tahoeni dat het in de tweede ronde klaar moet zijn. “Ik gaf hem nog een serie stoten en daarna staakte de scheidsrechter de wedstrijd. Een technische knock-out, terwijl ik eerder nog van hem verloor. Hij heeft mij echt onderschat. Ik heb dit keer veel meer druk gezet en direct mijn stempel op de wedstrijd gedrukt”, weet de Zwollenaar, die mede dankzij trainer Marc Hobers deze prestatie kon leveren. “Vooral op mentaal vlak is hij echt van waarde geweest. In een moeilijke periode is het fijn dat er iemand is.”

De wereldtitel is fantastisch, maar hij moet die titel uiteraard ook verdedigen. De komende periode richt Tahoeni zich even op de uitbreiding van Pro Elite Zwolle, zijn sportschool. Maar uiteindelijk gaat een collega-vechter hem uitdagen en dan moet hij er weer klaar voor zijn. “Je kunt een uitdaging afwijzen, maar uiteindelijk moet je twee keer in het jaar de titel verdedigen. Nu doe ik rustig aan en gaat de druk er even af, zodat ik tot de zomer de focus op mijn sportschool kan richten. Maar verdedigen moet en dat ga ik ook doen. Ik ga in ieder geval tot mijn 36ste door met kickboksen.”

Kickboksen, Nawid Tahoeni

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws