‘Een Zwolse handbalderby is altijd speciaal’

| 14-12-2013

Een pikant duel, zo mag het treffen van zondag tussen de handbalploegen van SV Zwolle en Tyfoon best worden genoemd. De eerstgenoemde ploeg bestaat volledig uit spelers die in het verleden uitkwamen voor Tyfoon, ook trainer Ronald Mennink verdedigde eerder de kleuren van de tegenstander. “Daardoor kennen we de jongens wel. Het is altijd speciaal en leuk om een Zwolse derby te spelen. Nu helemaal”, laat hij weten.

© Paul Memelink

De heren van SV Zwolle Handbal lijken in de derde klasse ongenaakbaar. De ploeg van trainer Ronald Mennink won alle negen competitieduels en heeft daardoor een voorsprong van vier punten op nummer twee Quintus. In de eerste ontmoeting met Tyfoon boekte SV Zwolle een klinkende 12-32 zege. Mennink verwacht zondag een ander duel. “Wij zijn de laatste weken in een wat mindere vorm, ik verwacht daarom dat het gelijk op zal gaan. De jongens van Tyfoon kunnen leuk handballen en speelden vorige keer traag. Daar kunnen wij niet tegen. Het wordt een spannende ontmoeting”, stelt de Zwolse trainer.

SV Zwolle dames
Voor de start van de zaalcompetitie liet SV Zwolle-trainer Lambert Bouwman al weten dat hij verwachtte dat zijn damesploeg eerste klasse waardig zou zijn. En niets blijkt minder waar. Na zeven wedstrijden staan de Zwolse dames met acht punten op een zesde positie, zes punten achter op koploper ESCA. Afgelopen dinsdag moest de ploeg van trainer Bouwman haar meerdere erkennen in nummer drie HHZD. In de gehele wedstrijd hield keepster Taylor Onderberg haar ploeg met een aantal fraaie reddingen op de been, maar in de slotfase moest SV Zwolle uiteindelijk toch een nederlaag slikken. Bij rust was de stand 6-6 en ook in het tweede bedrijf ging het qua score gelijk op. In de slotfase trok HHZD toch aan het langste eind: 13-14.

Handbal, SV Tyfoon, SV Zwolle Handbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws