Edon viert vol energie 80-jarig jubileum

| 13-07-2017

Edon heeft het gehaald, haar 80-jarig bestaan. Na een jaar vol geruchten en serieuze zorgen over het voortbestaan van de club, worden er inmiddels voorbereidingen voor een feestelijk jubileumseizoen getroffen. “De herenteams zitten aankomend seizoen bijna vol en er is zelfs weer een dameselftal te bewonderen op ons nostalgische sportpark”, zo meldt de vereniging.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Niemand kon het zich eigenlijk voorstellen: nooit meer voetballen bij de club met de vierkante houten doelpalen en tussen de eeuwenoude bomen. Toch was het einde in zicht, zeker toen het eerste elftal ophield te bestaan en het veld er steeds slechter bij lag. Edon riep een commissie ‘Toekomst’ in het leven en schotelde de leden een aantal scenario’s voor. “Niemand kon het over zijn hart verkrijgen om voor het slechtste scenario te gaan. Wel kwam het besef dat er dan doorgepakt moest worden. En dus werd het veld aangepakt, de accommodatie werd opgeknapt tijdens de klusdag en er worden nieuwe sponsoren geworven. Als klap op de vuurpijl kregen we ook nog de beschikking over een dameselftal”, meldt de club.

En zo is Edon weer even gered. Het aankomende seizoen staan er vele festiviteiten op het programma, om zo het 80-jarig jubileum te vieren. De dames organiseren aan het begin van het seizoen een openingsfeest en op 10 november viert Edon haar verjaardag. Het jubileumweekend wordt afgetrapt met een wedstrijd tegen Oud PEC Zwolle en op 11 november spelen alle teams thuis. “Ook dan zijn er allerlei festiviteiten. Kortom, Edon zit weer vol energie.”

Voetbal, Edon

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws