Edon stopt voorlopig met het eerste elftal

| 09-06-2016

Voetbalvereniging Edon gaat aankomend seizoen verder zonder het eerste elftal. Door een groot aantal vertrekkers kan de club geen competitiewaardige ploeg op de been brengen, waardoor het besluit is genomen om het vlaggenschip uit de competitie te halen. “Dit is natuurlijk een hevige teleurstelling. Het ging zaterdag ineens heel hard en toen konden we maar één conclusie trekken”, geeft trainer Jeroen de Vries aan.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De een na de ander besloot afgelopen weekend te vertrekken bij Edon. Maikel Kroes, Maartje Berginia, Tom Cuijpers en Leroy van Aerle stappen allemaal over naar Zwolsche Boys, terwijl ook Tjeerd Reekers (Zalk), Willem-Jan Dijsselhof (Berkum, lager elftal), Daimy Krijt (ZAC, lager elftal), Stefan Vellinga (ASC ’62), William van Oene en Marcel Nijhof hun heil elders gaan zoeken. Van de twee laatstgenoemden is nog niet bekend waar zij gaan spelen, maar hun vertrek is wel definitief. En daarmee kon Edon niet anders dan stoppen met het vlaggenschip. “We konden kwalitatief, maar ook qua aantallen geen volwaardig team op de been brengen. We kwamen dan in de problemen met het tweede elftal. Edon heeft wel eens eerder met drie punten onderaan gestaan en dat scenario wilde de club niet nog een keer. Daarom is deze beslissing genomen.”

Edon gaat het aankomende seizoen in met een tweede- en derde elftal, om wellicht het jaar daarna weer een eerste elftal op poten te zetten. “Het was een flinke teleurstelling, ook omdat we het niet aan zagen komen. Op vrijdag hadden we nog een ploeg die mee kon doen in de top en twee dagen later heb je helemaal niets meer. Het ging van Jantje lacht naar Jantje huilt. Nu gaan we bezig met een doorstart”, vertelt De Vries. Het contract van de oefenmeester is inmiddels ontbonden en dus is hij vrij om te staan en te gaan waar hij wil. “Maar de meeste posities zijn wel bezet. Als er een club is met een vacature, dan ga ik daar over nadenken. Dat hoeft niet eens op het veld te zijn, maar kan ook iets met beleid zijn. Voor nu ga ik lekker zelf ballen. Maar uiteraard sta ik liever voor een groep.”

Voetbal, Edon, Vierde klasse C, Jeroen de Vries

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws