Edon haalt John Black terug bij de club

| 29-07-2013

De Zwolse voetbalclub Edon heeft vitaliteitstherapeut John Black aangesteld als conditie- en hersteltrainer voor het eerste elftal. De vereniging heeft afscheid moeten nemen van verzorger Peter van Tuijn en ziet in John Black, een oude bekende van de club, de juiste vervanger.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Als personal trainer maakt John de jongens sterker met behulp van specifieke krachttrainingen”, meldt de vereniging. Black, personal trainer en eigenaar bij Basic Black Vitality Studio in Zwolle, maakte vorig seizoen als speler nog deel uit van de selectie van Edon. Vanwege de drukte bij Basic Black kwam hij echter niet in actie. “Dit is dan ook een prachtige kans die ik graag met beide handen aangrijp”, vertelt hij. “Ik heb er enorm veel zin in.”

Black ondersteunt het eerste team op het gebied van kracht en herstel en begeleidt de spelers bij blessures. Ook is hij elke zaterdag aanwezig bij de wedstrijden om de spelers in geval van blessures direct te kunnen verzorgen. Vanuit zijn achtergrond als vitaliteitstherapeut begeleidt Black het team ook op het gebied van voeding. “Moet iemand afvallen? Of juist sportspecifiek aansterken? Door de combinatie van het juiste voedingspatroon en een goed trainingsschema gaan we snel flinke resultaten boeken.”

Voetbal, Edon, John Black

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws