Dylan van Moerkerk sportman van het jaar

| 04-02-2017

Karateka Dylan van Moerkerk is zaterdagavond tijdens de zesde editie van het SportGala Zwolle uitgeroepen tot sportman van het jaar 2016. In een sfeervol Theater van de Sport liet Van Moerkerk schaatser Ronald Mulder en zwemmer Michiel Jorink achter zich. Van Moerkerk behaalde in 2016 de Nederlandse titel en was ook succesvol op toernooien in het buitenland.

© Annet van Raalten

Van Moerkerk reageerde vol verbazing op de door hem gewonnen prijs, terwijl zijn aanhang een klein feestje bouwde. Hij ontving de Laurus-sportprijs uit handen van Annemarie Beumers van Topsport Overijssel. “Mijn broertje was ook genomineerd, wij trainen samen bij Mossel-Boot. We brengen elkaar naar een hoger niveau. Ik wil al mijn trainers bedanken en natuurlijk mijn ouders. Zij staan altijd voor mij klaar, net als mijn opa en oma. Die steunen mij altijd”, aldus de winnaar.

Voor Dylan van Moerkerk was 2016 wederom een succesvol jaar. De karateka van Mossel-Boot kende in november een hoogtepunt toen hij zich in Zoetermeer voor het tweede jaar op rij tot Nederlands kampioen kroonde in de categorie tot 21 jaar. Van Moerkerk liet zich echter ook in het buitenland van zijn beste kant zien. De karateka won in juni de Open Oostenrijkse kampioenschappen in de gewichtsklasse tot 75 kilogram, waarin hij op duidelijke wijze afrekende met zijn concurrent Bryan Lusse. Ook was Van Moerkerk succesvol tijdens de Banzai Cup in Berlijn, waar hij uiteindelijk als derde eindigde.

Zie ook:
SportGala-foto's van Annet van Raalten
SportGala door de lens van Hans Smit
Kiekjes voor fotowand SportGala Zwolle
Videoreportage zesde SportGala Zwolle

Karate, Budo Stichting Boot, Landstede Sportcentrum, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle, Dylan van Moerkerk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws