Dylan van Moerkerk Nederlands kampioen

| 22-01-2018

Dylan van Moerkerk is zondag in Apeldoorn Nederlands kampioen karate geworden. De 20-jarige karateka van karateclub Mossel-Boot pakte de nationale titel bij de senioren in de gewichtsklasse tot 67 kilogram. Vooral de manier waarop Van Moerkerk dat deed was indrukwekkend.

In de halve finale was Dylan van Moerkerk met 3-1 te sterk voor Jolano Lindelauf, de nummer drie van vorig jaar. Ondanks een vroege achterstand bleef de talentvolle karateka uit Kampen rustig en trok hij de winst naar zich toe. In de finale was zijn grote concurrent Enzeli de Ruiter uit Haarlem de tegenstander. De Ruiter werd eind 2017 verkozen boven Van Moerkerk voor het WK voor karateka’s onder 21 jaar. En ook voor het komende EK is De Ruiter geselecteerd. Dat bleek voor de Kampenaar een prima prikkel voor de finale. Goed geconcentreerd pakte Van Moerkerk halverwege het eerste punt en gaf de partij vervolgens niet meer uit handen. Zo veroverde hij voor het eerst in zijn carrière de nationale titel bij de senioren.

Broertje Joël van Moerkerk (19) maakte in Apeldoorn zijn debuut bij de senioren en kwam tot een mooie derde plek in de klasse tot 84 kilogram. Zijn optreden maakte duidelijk dat er in de toekomst serieus rekening met hem moet worden gehouden. Clubgenoot Aernoudt de Haan pakte verrassend het brons bij de zwaargewichten (boven 84 kilogram).

Karate, Budo Stichting Boot, Vechtsporten, Dylan van Moerkerk, Joël van Moerkerk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws