Dure avond Landstede-coach na winst

| 11-12-2011

De volleybalvrouwen van Landstede zijn winterkampioen in de tweede divisie na de gemakkelijke 4-0 zege op Renswoude. Ook de vrouwenformatie van Bas Autowas Westenholte wist zaterdag te winnen. De dames zegevierden met 3-1 tegen DeVolCo, terwijl de mannen afrekenden met Compaen. Het werd 4-0.

Coach Siemen Klaver van de volleybalsters van Landstede moest zaterdagavond de portemonnee trekken. Zijn speelsters wonnen binnen het uur met 4-0 van Renswoude, maar het waren de setpoints van set twee en vier die Klaver geld kostten. “Als ze met een service het setpoint zouden benutten, waarbij de bal niet meer terug over het net kwam, zou ik een rondje geven”, vertelt de coach. “Als het bij het matchpoint zou lukken zou ik zelfs twee rondjes geven. En wat gebeurde er? In set twee en vier lukte het, waardoor ik drie rondjes kon betalen. Met liefde hoor, want dit houdt de ploeg scherp in dit soort duels.” Landstede is nu negen punten los van de concurrentie en heeft de wintertitel definitief binnen. “We raken ingespeeld en halen steeds een hoog basisniveau.”

De vrouwenploeg van Bas Autowas Westenholte kwam na drie weken weer eens in actie. De rustperiode kwam Ron Kranenburg goed uit, want hierdoor kon de selectie weer fit worden. Tegen DeVolCo werd er bovendien weer eens gewonnen “Het ging erg makkelijk, misschien wel te. Hierdoor verspeelden we de tweede set, terwijl we eigenlijk met 4-0 hadden moeten winnen”, aldus Kranenburg na de 3-1 zege. Ook de herenformatie van Westenholte kwam in actie. Compaen werd met 4-0 verslagen. Westenholte staat nu zesde op de ranglijst in de eerste divisie.

Volleybal, Volleybalvereniging Voorsterslag, VC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws