Duidelijke nederlaag voor PEC Zwolle bij PSV

| 04-04-2019

PEC Zwolle is donderdagavond met 4-0 onderuit gegaan bij koploper PSV. De Zwollenaren richtten aanvallend veel te weinig uit om aanspraak te maken op een stunt en keerden daardoor puntloos huiswaarts.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Na een kwartier denk je dat er voor Zwolle best wat te halen valt bij de koploper. Het balbezit is veelvuldig voor de Zwollenaren en achter de laatste linie van PSV ligt best wat ruimte. Er is alleen één probleem: daar maakt PEC geen gebruik van. Jeroen Zoet moet alleen bij de les zijn als er wat voorzetten worden gelanceerd en kan verder bekijken hoe zijn ploeg de Zwollenaren naar achter dringt. Na de eerste vijftien minuten lukt dat steeds beter en al snel heeft dat wat kansen tot gevolg. PEC krijgt een makkelijk gegeven vrije trap tegen en daaruit kopt Luuk de Jong gevaarlijk in. De daaropvolgende corner levert een kansje op voor Viergever en uiteindelijk volgt er een goal.

Opnieuw een corner komt op het hoofd van Luuk de Jong en dan weet je het wel: die is raak. Zo moet PEC in de achtervolging, maar aanvallend komt de ploeg in de eerste helft amper uit de verf. Kansen zijn er voor PSV, dat vooral via Hirving Lozano op 2-0 moet komen. In de tweede helft blijft PEC spelen met een voorhoede bestaande uit Kingsley Ehizibue, Lennart Thy en Vito van Crooij, maar dat trio blijft onmachtig. PSV houdt de rijen keurig gesloten en kort na het uur wordt het 2-0. Balverlies van Pelle Clement zorgt voor een lancering van Steven Bergwijn, die de wanhopige Darryl Lachman aan alle kanten voorbij loopt. Van der Hart heeft daarna geen antwoord op de inzet van Bergwijn.

Daarmee is het wel klaar, want een 2-0 achterstand goedmaken tegen de koploper is onbegonnen werk. Via wederom een kopbal van De Jong wordt het 3-0, Donyell Malen maakt er zelfs nog 4-0 van en zo gaat PEC fors onderuit. In het eerste uur lagen er best kansen op meer, maar het was aanvallend veel te broos om gevaarlijk te worden. Wat rest is zondag de belangrijke wedstrijd tegen Fortuna Sittard, waarin de Zwollenaren zich zo goed als veilig kunnen spelen. Snel vergeten en doorgaan dus, een andere optie is er niet.

De reactie van verdediger Darryl Lachman

Wedstrijdstatistieken:
PSV: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño, Rosario, Hendrix, Pereiro (78. Ihattaren), Lozano (78. Malen), De Jong, Bergwijn (87. Gakpo)

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Lachman, Lam, Paal, Hamer (78. Flemming), Clement, Namli, Ehizibue (78. Elbers), Thy (64. Van Duinen), Van Crooij

Scoreverloop:
24. 1-0 Luuk de Jong
62. 2-0 Steven Bergwijn
77. 3-0 Luuk de Jong
90. 4-0 Donyell Malen

Scheidsrechter:
Pol van Boekel

Toeschouwers:
34.000

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws