Duidelijke nederlaag Landstede Volleybal

| 02-12-2015

Landstede Volleybal heeft woensdagavond overduidelijk haar meerdere moeten erkennen in Calzedonia Verona. In een volgepakt Landstede Sportcentrum waren de Italianen misschien wel twee maatjes te groot, waardoor zij met een 0-3 (21-25, 10-25 en 18-25) zege op het vliegtuig terug naar huis stappen. “Het was uiteindelijk een kansloze wedstrijd. De tegenstander was een stuk beter”, concludeert trainer Redbad Strikwerda na afloop van het Challenge Cup-duel.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Het is zo’n beetje een maand geleden. Op 4 november speelde Landstede thuis tegen Lausanne UC en ging het met 0-3 onderuit. Toen tot grote teleurstelling van aanvoerder Frank Lubberts, die na afloop boos richting kleedkamer beende. Net geen maand later ging Landstede in Europees verband opnieuw met 0-3 onderuit, ditmaal tegen Verona. De gemoedstoestand van Lubberts was echter een stuk beter. “Ik sta hier nu wel met een beter gevoel ja. We hebben iets beter gespeeld dan tegen Lausanne en voor mezelf is het lekker om weer tussen de lijnen te staan”, vertelt de captain. Eenmaal begonnen werd het verschil tussen beide ploegen woensdag al duidelijk. In de beginfase nam Landstede nog wel een 3-2 voorsprong, maar in het midden van de set sloegen de Italianen met 9-16 al een flink gat. Mede door een serviceserie van Nico Manenschijn kwam de Zwolse formatie nog terug tot één punt, maar dat mocht uiteindelijk niet baten: 21-25.

“Op dat moment dacht ik nog wel even dat het misschien spannend kon worden”, zegt Lubberts. “Nico serveerde prima en we kwamen nog terug tot één punt. In de volgende sets gingen we er toch flink af.” De woorden van de aanvoerder zijn maar wat waar. Zeker in set twee kwam de thuisploeg er geen moment aan te pas en leek het puntentotaal zelfs onder de tien te blijven. Zover kwam het niet, maar met een setstand van 10-25 werd het krachtsverschil goed duidelijk gemaakt. “We hebben veel eigen fouten gemaakt, bijvoorbeeld in de eerste set. Daarin kregen we vijf punten tegen die niets met het niveau van de tegenstander te maken hadden. Verona heeft zich wel aan de internationale wetten gehouden. Ze beperkten de servicefouten, de aanvallende fouten en hun scoringsprecentage was prima. Dan win je normaal gesproken de wedstrijd”, zegt Strikwerda.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Ook in de derde set bleek Verona simpelweg te sterk. Landstede liet wel een iets beter niveau zien, kwam nog met enkele mooie rally’s op de proppen, maar zag met 18-25 ook het laatste sprankje hoop vervliegen. “Het was een kansloze wedstrijd, Verona was een maatje te groot. Het was wel hartstikke positief dat de hal weer lekker vol zat en er een prima sfeer hing. Daar ben ik wel blij mee”, roept Lubberts. Ook de alom bekende Andrea Giani, coach van Verona, genoot van de atmosfeer. “Het was schitterend om hier te spelen, met die passie en de harde muziek. Heel leuk”, zegt hij na afloop. Over twee weken wacht de return in Verona, maar eerst neemt Landstede Volleybal het zaterdag in de eigen hal op tegen Coolen-Alterno. Aanvang: 20.00 uur.

Landstede Volleybal, Volleybal, Landstede Sportcentrum, Redbad Strikwerda, Frank Lubberts

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws