Duidelijk verlies voor Regio Zwolle Volleybal

| 28-10-2018

Regio Zwolle Volleybal is zondag met duidelijke cijfers onderuit gegaan bij FAST Volleybal. De ploeg van coach Wilfried Groothuis kwam niet in haar spel en ging in Sint Anthonis met 3-0 (25-20, 25-14 en 25-21) onderuit. “Het was zeker niet onze middag. Ik had verwacht dat we dit beter konden managen”, zegt Groothuis.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Het was vanaf het eerste moment niet de wedstrijd van Regio Zwolle Volleybal. De eerste set ging met 25-20 naar de thuisploeg en het lukte niet meer om die achterstand te herstellen. “Het ging eigenlijk om drie dingen. Ik heb eerst gezien dat we niet scherp genoeg aan de wedstrijd begonnen, de details niet helemaal klopten en dat we ons daardoor de kop gek lieten maken. Daarnaast speelden we aanvallend ondermaats en had FAST Volleybal het erg netjes op orde”, vindt Groothuis, die ook de tweede set naar de thuisploeg zag gaan. Het werd 25-14, waarna de derde set een einde aan de wedstrijd maakte: 25-21 en 3-0.

Groothuis was niet te spreken over de prestatie van zijn ploeg. "Niet zozeer vanwege het verlies, maar wel door de manier waarop. Het was deels onprofessioneel. Een aantal spelers kreeg het eigen spel niet op orde en raakte afgeleid door keuzes van de scheidsrechter. We misten een stukje professionaliteit”, weet Groothuis, die echter niet wanhoopt. "Het is gebeurd, dus het is een wedstrijd die er tussen zit. Maar het seizoen is nog lang. In een restaurant betaal je de rekening ook pas aan de kassa, in plaats van na het voorgerecht. Dit is een belangrijk leermoment, waar we iets mee moeten doen.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws