Dubbelslag voor Kirsten Wild in slotetappe

| 16-06-2012
© Edwin van 't Westeinde

Kirsten Wild heeft zaterdag een dubbelslag geslagen in de RaboSter Zeeuwsche Eilanden. De 29-jarige Zwolse van het AA Drink Cycling Team won in de slotetappe alle tussensprints en was ook in de massasprint de sterkste, waardoor ze de leiding overnam van Amy Cure en dus de driedaagse op haar naam schreef.

© Edwin van 't Westeinde

“Ik moet zeggen: met dank aan mijn ploegmaten”, jubelt Kirsten Wild, die in de straten van Westkapelle Evelyn Arys (Kleo Ladies Team) en Amy Pieters (Skil-Argos) achter zich hield. “Een flinke opsteker, als de wedstrijd gaat zoals je hem van tevoren in gedachten hebt”, aldus de winnares. “Het was mooi om te zien hoe de ploeg de zaak heeft gecontroleerd. Dat lijkt allemaal simpel, maar doe het maar: honderd kilometer alles in de gaten houden en zorgen dat er niemand weg raakt. Want het moest wel op een massasprint uitdraaien.”

© Edwin van 't Westeinde

De Zwolse rensters Anna van der Breggen en Janneke Kanis werden in de massasprint respectievelijk achtste en elfde. Geerike Schreurs eindigde op ruim twee minuten als 69ste. En Marijn de Vries, ploeggenote van Wild, moest de strijd vanwege een complete offday vroegtijdig staken.

Wielrennen, Kirsten Wild, Janneke Busser-Kanis, Marijn de Vries, Geerike Schreurs, AA Drink Cycling Team, Argos-Shimano, Anna van der Breggen, Sengers Ladies Team

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws