Dubbele zege voor Travelbags/HV Zwolle

| 09-10-2017

Zowel de dames als de heren van Travelbags/HV Zwolle hebben afgelopen weekend een overwinning bijgeschreven. De damesploeg ging zaterdag op bezoek bij Broekland en was daar, na een prima optreden, met 18-26 te sterk. De heren gingen in de openingswedstrijd van het seizoen nog onderuit, maar noteerden zondag hun eerste overwinning. De Zwolse formatie versloeg Ha-STU 2 met 18-13.

De Zwolse dames staan er na twee wedstrijden prima voor. Zaterdag tegen Broekland liet de ploeg wederom zien dat het in een keurige vorm steekt. Al snel kwam het op een 0-2 voorsprong en in de gehele wedstrijd bleef de voorsprong in stand. Bij rust stond Zwolle met liefst 6-17 voor en in de tweede helft hield het de controle. Broekland kwam in eerste instantie nog wel iets dichterbij, maar door collectieve dekking kwam Zwolle nooit in de problemen. In de laatste seconde kregen de bezoekers nog een penalty, die door A-junior Hanne-Iore Adolfsen werd verzilverd. Zij bepaalde daarmee de eindstand op 18-26. “Een wedstrijd waarin Zwolle er als team stond en sterk samenspeelde”, zo luidt de slotconclusie.

De heren van Travelbags/HV Zwolle wonnen ook. Daar waar de eerste competitiewedstrijd nog verloren ging, was de ploeg nu te sterk voor het tweede team van Ha-STU. Erwin van der Meij nam direct de eerste twee Zwolse doelpunten voor zijn rekening, maar daarna bleek het lastig om te scoren. Dit kwam vooral door een sterk optreden van de Ha-STU-keeper, die zelfs de harde schoten van Rik Talens wist tegen te houden. Bij rust was het 6-5 in het voordeel van Zwolle, maar in de tweede helft lukte het om verder weg te lopen. Door scores van onder meer Hans Kan, Mark Brijan en Luuk Broers werd de marge groter en uiteindelijk won Zwolle met 18-13.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws