Dubbeldam verwacht weer zinderende sport

| 15-10-2019

Alle voortekenen wijzen erop dat de tweede editie van Jumping Zwolle een bijzondere gaat worden. De internationale driesterren springwedstrijd in de IJsselhallen Zwolle krijgt van donderdag 17 tot en met zondag 20 oktober een vervolg en mag opnieuw rekenen op een zeer sterk deelnemersveld.

© Annet van Raalten

Van de ruim tachtig ruiters uit veertien verschillende landen met een startbewijs voor Jumping Zwolle, heeft bijna de helft een top-500 klassering op de wereldranking. Jeroen Dubbeldam, ambassadeur van het evenement en zelf ook van de partij met een aantal paarden, verwacht weer zinderende sport. “Echt mooi om te zien dat meerdere goede ruiters er opnieuw bij zijn. Zoals Marcus Ehning, die vorig jaar een rankingproef won en de Grote Prijs Jumping Zwolle. En ook Alberto Zorzi, wedstrijdruiter van Jan Tops, is er weer bij. Als zulke ruiters het eerste jaar komen is dat leuk, maar als ze niet weerkomen dan is dat vaak geen goed teken.”

Uit de top-100 ter wereld strijden Maikel van der Vleuten, Marc Houtzager, Frank Schuttert, Jur Vrieling, Bart Bles, Kevin Jochems en Leopold van Asten voor Nederland mee. Ook Eric van der Vleuten, Gerco Schröder, Willem Greve, Lisa Nooren en Michael Greeve zijn erbij. Ruiters die afgelopen outdoorseizoen regelmatig op het hoogste niveau en in landenwedstrijden aan het werk te zien waren. Voor stevige concurrentie zorgen onder meer de Ier Mark McAuley, de Duitsers Tobias Meyer en Felix Hassmann en de Belg Pieter Clemens. Om nog maar te zwijgen over levende legende Michael Whitaker, die samen met zijn zoon Jack aan de start komt.

© Annet van Raalten

De Grote Prijs met de overwinning voor Marcus Ehning was voor Dubbeldam één van de hoogtepunten in 2018. “Echt spectaculair! En dan de springrubriek waarbij we geld ophaalden voor Stichting Paardrijden Gehandicapten ‘t Hoefijzer… Natuurlijk omdat het voor een goed doel was, maar ook om te zien hoeveel mensen erachter stonden en hoe geweldig er werd gestreden. Dit jaar gaan we op herhaling op zaterdagavond.”

Er staat meer dan springsport op programma, zodat Jumping Zwolle voor elke paardenliefhebber interessant is. Op de openingsdag, donderdag 17 oktober, staat de eerste finale kür op muziek van de Roelofsen Horse Trucks Dressuurcompetitie op het programma. Op vrijdagavond heeft de Sale of the Rising Stars weer plaats, de springpaardenveiling van mede-concoursorganisator Teus van den Brink. En op zondagmiddag verzorgen de topmenners Bram en IJsbrand Chardon een sensationele show, voordat de Grote Prijs Jumping Zwolle losbarst.

IJsselhallen, Paardensport, Jeroen Dubbeldam, Jumping Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws