Droomstart Berkum krijgt vervolg tegen Urk

| 23-09-2017

Berkum heeft zaterdag ook de thuiswedstrijd tegen Urk met een overwinning afgesloten. De promovendus was met liefst 3-0 te sterk voor de voormalig eilandbewoners en gaat daardoor nog altijd aan kop in de hoofdklasse B. “We hebben gecontroleerd en gedomineerd. Qua kansenverhouding had de winst nog wel wat ruimer uit kunnen vallen,” stelt Berkum-spits Chris van der Meulen.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

De wedstrijd was nog maar een minuut of vijf oud, toen de bezoekers goed wegkwamen nadat een kopbal van Berkum-aanvaller Johnsen Bacuna op de lat belandde. Ook daarna waren de betere mogelijkheden voor de thuisclub, waarbij Urk-keeper Cornelis Koffeman zijn ploeg op de been hield. Hij kon een vrije trap van Chris van der Meulen nog net met zijn voet uit het doel houden. Urk hield, mede door een robuuste fysieke inzet, vooralsnog stand, maar slaagde er zelf niet in om echt gevaarlijk te worden. De vele lange ballen richting het Berkum-doel waren niet dreigend, waardoor er bij rust een 0-0 tussenstand op het scorebord stond.

Na de hervatting kwam Urk goed uit de startblokken, maar nam daardoor ook risico’s. Na een minuut of tien sloeg Berkum alsnog toe. Spits Mark Bloemendaal zette een fraaie passeeractie neer en werkte vanaf twintig meter zijn eerste Berkum-doelpunt binnen. Even later maakte Chris van der Meulen de 2-0 voor en toen was het pleit eigenlijk wel beslecht, al moest Jason Huisman na een scrimmage de bal nog wel van de lijn halen. De thuisclub liet vervolgens nog een aantal riante kansen liggen, maar enkele minuten voor tijd zorgde invaller Hoeseb Yakob voor een passend slotakkoord. Marc van der Meulen gaf de bal voor en vond Yakob: 0-3. “Deze start is natuurlijk beter dan wie dan ook had gedacht. Het mooie is dat er geen gestolen punten bij zijn. Het loopt geweldig“, sluit Van der Meulen af.

© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Chris van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws