Droom Nummerdor/Varenhorst spat uiteen

| 15-08-2016

Reinder Nummerdor en partner Christiaan Varenhorst zijn maandag in de kwartfinale van de Olympische Spelen uitgeschakeld. Uitgerekend landgenoten en trainingsmaten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen waren met 0-2 te sterk, waardoor de in Zwolle woonachtige Nummerdor ook zijn vijfde Olympische Spelen zonder medaille afsluit. Brouwer en Meeuwsen spelen in de halve finale tegen de Brazilianen Alison en Bruno.

De trainingsmaten Nummerdor, Varenhorst, Brouwer en Meeuwsen maakten er op de Copacabana een schitterend beachvolleybalfeestje van, dat al bij het eerste punt begon. Lang verdedigden Brouwer en Meeuwsen in die set een voorsprong, want pas op 17-16 kwamen Nummerdor en Varenhorst voor het eerst aan de leiding. Toch bleef het ook tot het einde van de set enorm spannend. Op 20-19 kregen de twee wel het eerste setpoint, maar drie setpoints later was de set nog niet binnen. Dat lukte uiteindelijk ook niet, omdat Brouwer en Meeuwsen op 23-24 wel het beslissende punt maakten. Een hele trage service via de netband was niet meer te verwerken, waardoor Nummerdor en Varenhorst tegen een 0-1 achterstand aan keken. “De eerste set was gewoon jammer. Dat kan een turning point zijn, dan kun je ze pakken. We hadden wel wat kansen, maar zij speelden ook gewoon goed”, zegt Nummerdor tegenover de NOS.

Trainingsmaatjes, die kennen elkaar door en door. Het gevolg was dat ook in de tweede set de Nederlanders elkaar geen duimbreedte toegaven. Althans, in de beginfase. Brouwer en Meeuwsen kwamen wel met 8-11 voor, maar mede door een prima service van Varenhorst was het ook zo weer 10-11. Toch redden Zwollenaar Nummerdor en zijn kompaan Varenhorst het niet, aangezien de achterstand nooit helemaal werd goedgemaakt. Daaropvolgend liepen Brouwer en Meeuwsen uit naar 11-15, een klap die Nummerdor en Varenhorst niet meer te boven kwamen. Op 16-20 kregen de tegenstanders een eerste matchpoint en bij de tweede mogelijkheid was het raak. Het einde van de Olympische droom, voor Nummerdor mogelijk zelfs het einde van zijn imposante loopbaan. Op naar huis.

Volleybal, Olympische Spelen, Beachvolleybal, Reinder Nummerdor

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws