Drie Zwolse teams voltooien HomeRide

| 27-06-2016

Drie Zwolse teams hebben afgelopen weekend met succes deelgenomen aan de jaarlijkse HomeRide. De teams DoorZwolle, Volvo Nieuwenhuijse en Abbvie Logistics reden een 500 kilometer lange rit, die ging van Maastricht naar Groningen. Tot dusver leverde de HomeRide landelijk ruim 846.000 euro op, waarvan een deel naar het Zwolse Ronald McDonald Huis gaat.

DoorZwolle en Volvo Nieuwenhuijse vertrokken zaterdag samen uit Maastricht, om in ‘etappes’ de 500 kilometer te voltooien. In totaal waren er zes etappes, die begonnen en eindigden bij verschillende checkpoints. Freddy Wennemars reed als enige van de Zwolse deelnemers de volledige 500 kilometer, de overige fietsers trapten ruim 300 kilometer weg. En dat alles voor het goede doel: het Ronald McDonald Kinderfonds. “Het was wel fijn dat het in etappes ging, waardoor je tussendoor mooi rust kon pakken”, zegt deelneemster Petra van der Veer, die zelf nog wel flink tegen het asfalt smakte. “Dat was een behoorlijke val, waardoor mijn lichaam nu nog wat stijf en pijnlijk is. Maar na nog een nachtje goed slapen gaat het vast en zeker beter. Want het was verder een enorm geslaagd evenement.”

Binnen de teams was de sfeer uitmuntend en ook langs het parcours was het op bepaalde plekken volop feest. De HomeRide deed ook Zwolle aan, want bij het Deltion College nuttigden alle teams onder andere een speciaal ontbijt. Zondagmiddag omstreeks 13.30 uur kwamen de ploegen aan op de Vismarkt in Groningen, waar een welverdiende pastamaaltijd klaar stond. De 880 wielrenners haalden uiteindelijk een bedrag van ruim 800.000 euro op, al kan dat nog verder oplopen. Ook het Ronald McDonald Huis Zwolle krijgt daar een deel van. “Maar dat is nog niet bekend, ook omdat het resultaat nog altijd oploopt. Het totaalbedrag maakt ons al hartstikke trots en het bedrag voor Zwolle is ongetwijfeld ook erg mooi. We zijn dik tevreden”, aldus een blije Van der Veer.

Wielrennen, Ronald McDonald Huis, HomeRide

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws