Drie Zwolse clubs verder in bekertoernooi

| 27-11-2018

Berkum, WVF en ZAC hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Alleen voor SV Zwolle kwam er een einde aan de strijd om de districtsbeker Oost. De ploeg van trainer Joshua Nijlant verloor op bezoek bij Epe kansloos met 6-1. Ruben Klinkenberg tekende voor de enige Zwolse treffer.

De grootste bekerstunt kwam overduidelijk op naam van ZAC. De Zwolse derdeklasser kreeg op sportpark Jo van Marle bezoek van hoofdklasser WHC uit Wezep en de ploeg van trainer John Beijen won uiteindelijk na het nemen van strafschoppen. ZAC kwam in het bekerduel weliswaar twee keer op achterstand, maar toonde veerkracht. Door treffers van Rens Blokker, Lex Heimerikx en Robbin Bastiaan stond de thuisploeg na ruim tachtig minuten spelen op een 3-2 voorsprong. ZAC knokte voor wat het waard was om die 3-2 over de streep te trekken, maar in blessuretijd zorgde Jonathan van Marle namens WHC toch nog voor de 3-3. In de strafschoppenserie die volgde werd ZAC alsnog beloond (4-2).

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

WVF klopt Nunspeet
Voor tweedeklasser WVF stond er een uitduel op het programma. Op bezoek bij eersteklasser Nunspeet kreeg het team van Marcel van der Steege al snel een tegenvaller te verwerken. Uit een goed genomen hoekschop kopte Lars ten Dolle, namens de ploeg van voormalig WVF-trainer Freddy Smit, doeltreffend raak: 1-0. Deze tegenslag bracht WVF niet heel erg van de wijs, maar aanvallend hadden de Zwollenaren in de eerste helft weinig in te brengen. Na rust daarentegen speelde WVF met meer overtuiging en pikte alle tweede ballen op. Dit resulteerde in de 58ste minuut in de gelijkmaker. Max Goudbeek kreeg op links de bal en zijn voorzet werd door Nunspeet-verdediger Gieljan Tissingh tot doelpunt gepromoveerd.

De 1-1 gaf WVF vertrouwen en invaller Hessel Berends wist ruim een kwartier later met zijn linker een fantastische uittrap van Mike te Wiele doeltreffend af te ronden: 1-2. Het bleek echter niet de winnende, want Marnix Tissingh tekende in de 87ste minuut namens Nunspeet voor de 2-2. Er leken vervolgens strafschoppen aan te pas moeten komen, maar in plaats van tien penalty’s, volgde er slechts één. In de laatste minuut werd Hessel Berends in de zestien onreglementair gevloerd, waardoor Niek Mulder vanaf elf meter mocht aanleggen. En Mulder faalde niet: 2-3.

Lastig bekeravondje Berkum
Tot slot kende hoofdklasser Berkum op bezoek bij derdeklasser Oene een lastige avond. Na zo’n vijf minuten spelen zette Chris van der Meulen de Zwollenaren weliswaar vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar Berkum slaagde er niet in om het duel vroegtijdig te beslissen. Door de 1-1 op slag van rust van Yve Hilberink, moest de formatie van trainer Raymond Schuurman in de tweede helft lange tijd op jacht naar de 1-2. Die bevrijdende goal viel pas in de 84ste minuut en werd gemaakt door Berkum-spits Johnsen Bacuna.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
VV Berkum, Voetbal, ZAC, WVF, SV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws