Drie Zwollenaren bij EK karate op Tenerife

| 05-05-2012

De Zwolse karateka’s Lydia Mossel en Ozan Arslan vertrekken dinsdag met de nationale ploeg naar het Spaanse Tenerife om deel te nemen aan de Europese kampioenschappen. De Nederlandse ploeg staat onder leiding van bondscoach Wim Mossel, zodat de Zwolse inbreng in het team van veertien personen aanzienlijk is.

Lydia Mossel is de eerste die in actie komt, want zij zal donderdag de Nederlandse eer hoog houden bij de individuele wedstrijd in de klasse tot 68 kilogram. Vorig jaar wist de Zwolse de kwartfinales te halen en werd daarin pas in de verlenging uitgeschakeld. Voor dit jaar wil ze optimaal presteren. “Ik voel me goed, maar de concurrentie is groot. Het enige wat ik kan doen is scherp op de mat komen en er vol voor gaan.” Op vrijdag doet Mossel met de Nederlandse vrouwenploeg mee bij de landenwedstrijd. Vorig jaar zorgden de vrouwen voor een verrassing door een bronzen medaille te pakken, wat al vijftien jaar niet gelukt was. Mede hierdoor geldt het team als een kanshebber voor een podiumplek.

Ozan Arslan maakt zijn debuut op dit seniorenevenement. De pas 18-jarige Zwollenaar staat opgesteld bij het landenteam en komt niet uit in de individuele strijd. Slechts één deelnemer per land kan hieraan meedoen en die plek is voor de huidige Europees kampioen René Smaal uit Apeldoorn. Arslan wist zijn plek af te dwingen door zijn zilveren medaille tijdens de EK tot 21 jaar. Tevens maakte hij een sterke indruk tijdens de Dutch Open in maart, waar hij pas in de halve finale moest buigen voor oud-Europees kampioen Donna uit Frankrijk.

Wim Mossel staat aan de vooravond van zijn derde EK als bondscoach en heeft een goed gevoel. “We hebben een goede voorbereiding gehad en diverse rijzen gepakt op de internationale toernooien. Als iedereen fit blijft moeten we ons kunnen mengen in de strijd om de medailles”, aldus de beste Zwolse sportcoach van het jaar 2011.

Karate, Budo Stichting Boot, Lydia Mossel, Ozan Arslan, Wim Mossel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws