Drie versterkingen voor dames Swol 1894

| 19-09-2017

De waterpolosters van Swol 1894 beschikken aankomend seizoen over drie nieuwe speelsters. Bernadette Bol kwam over van Bundesligaclub ETV Hamburg, terwijl Rowan van der Huure overkwam van Het Ravijn. Iris Dijkhuis is gaan studeren in Zwolle en sloot zich zodoende ook aan bij de ploeg. “Het zijn welkome versterkingen”, vertelt coach Mieke van der Sloot.

© Annet van Raalten

De trainster ging zelf niet op zoek naar aanwinsten, want de drie wilden zelf maar wat graag in Zwolle komen spelen. “Daardoor beschikken we over voldoende aanvulling. Naast deze speelsters waren er ook veranderingen in de staf. Ik heb nu een assistent-trainer en ook is er een nieuwe teammanager”, zegt Van der Sloot, die zaterdag samen met haar ploeg begint aan het avontuur in de eerste klasse. Daar ging een aardige voorbereidingsperiode aan vooraf, met de nodige toernooien. “We hebben ons expres hoog ingeschreven, zodat we veel sterkere tegenstanders tegenkwamen. We hebben tijdens trainingen ook heel hard gewerkt. Nu gaat de intensiteit omlaag, zodat we helemaal klaar zijn voor de competitiestart.”

Het zal voor Swol 1894 een rare gewaarwording zijn om wat wedstrijden te verliezen. De tegenstand zal aanzienlijk groter zijn, al werd dat voorgaand seizoen ook gedacht. Toen kroonde Swol zich oppermachtig tot kampioen van de tweede klasse. Die kans lijkt nu, op het eerste oog, een stuk kleiner. De Zwolse dames gaan fysiek sterke tegenstanders tegenkomen, die wel van de hoed en de rand weten. Het wordt dus ineens ook verliezen. “Dat is nieuw, we moeten eigenlijk leren om te verliezen. Dat is alleen maar mooi, want dat hoort ook bij de sport. Onze doelstelling is handhaving, al weet ik niet heel veel van de tegenstander. We kijken op dit moment vooral naar onszelf. Het kan zo zijn dat we onderweg de doelstelling bij moeten stellen”, denkt Van der Sloot.

Swol 1894 start de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen ZVVS. Van der Sloot gaat er vanuit dat haar dames klaar zijn om te beginnen. “Ik denk het wel ja. De bekerwedstrijd ging prima en nu gaat ook de competitie beginnen. We hebben er in ieder geval heel veel zin in.”

Waterpolo, Swol 1894, Mieke van der Sloot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws