Drie regiotitels voor Hanzerenners Zwolle

| 16-06-2012

Bij de Wijthmenerplas in Zwolle zijn afgelopen donderdagavond weer de jaarlijkse regiokampioenschappen gehouden. De wielerwedstrijd voor jeugd werd ook dit jaar prima georganiseerd door Hanzerenners Zwolle. In totaal streden 71 renners in vier categorieën om de felbegeerde titels. In drie van de vier categorieën ging de winst uiteindelijk naar een Hanzerenner.

© Esther Krol-Reimert

De renners moesten naast een gewoon criterium ook een race tegen de klok afleggen. Namens Hanzerenners Zwolle kwamen maar liefst 29 jeugdrenners aan de start. De renners in de categorie 8/9-jarigen mochten als eerste starten met de tijdrit. Plaatselijk favoriet Mickey Nijkamp won zowel de tijdrit als het criterium met overmacht. Mickey mocht aan het einde van de avond de hoogste trede van het podium betreden, om gehuldigd te worden als kampioen. Jurre Grit vergezelde Mickey op het podium en behaalde een mooie derde plek. Jurre kwam op beide onderdelen als derde over de streep.

Bij de 10/11-jarigen mocht Hanzerenner Ilse Grit proberen haar titel te verdedigen. Ilse startte het regiokampioenschap erg goed door de tijdrit op haar naam te schrijven. In het criterium ontsnapte Ilse met vier concurrenten uit het peloton, om de hele wedstrijd met z’n vijven weg te blijven. Een eindsprint moest bepalen wie het criterium zou gaan winnen. Ilse werd in de sprint geklopt en kwam als vierde over de streep. Deze vierde plek was voor Ilse voldoende om het kampioenschap op haar naam te schrijven en zo haar titel te prolongeren.

© Esther Krol-Reimert

Maaike Brandwagt was er bij de 12/13-jarigen op gebrand om haar titel te prolongeren. Maaike was uitstekend in vorm en wist dan ook de tijdrit op haar naam te schrijven. Het criterium moest bepalen of Maaike ook dit jaar zich regiokampioen mocht gaan noemen. Gelukkig kwam haar titel niet in gevaar, omdat Maaike in de sprint net voor Tim Naberman uit Hasselt wist te finishen. In de laatste categorie (14/15/16-jarigen) konden de Hanzerenners zich niet mengen in de strijd om de titel. Ron Groeneveld en Oddero Nijkamp eindigden net naast het podium op respectievelijk de vierde en de vijfde plaats.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Maaike Brandwagt, Mickey Nijkamp, Ilse Grit, Ron Groeneveld, Oddero Nijkamp, Jurre Grit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws