Drie PEC-atleten op podium in Balkbrug

| 23-05-2011

Een grote delegatie PEC-atleten heeft afgelopen zaterdag meegedaan aan de zestiende editie van de Bouwbedrijf Beverwijkloop in Balkbrug. En natuurlijk vielen er weer meerdere Zwolse atleten in de prijzen. Zo mochten Ilse Gils, Sander Kloosterziel en Hellen de Vries het podium in Balkbrug betreden.

De 8-jarige Iris Gils uit Zwolle holde op de 1.500 meter in een tijd van 7 minuten en 16 seconden naar een derde plek bij de meisjes tot 9 jaar. Na haar zege vorige week in Raalte had ze nu meer tegenstand op een langere afstand, maar toch was het alweer haar derde podiumplaats van dit jaar. Sander Kloosterziel had exact zes minuten nodig voor de 1.500 meter en belandde daarmee op het podium bij de jongens tot 13 jaar. Nadat hij de wedstrijd nog even had geanalyseerd met marathonlegende Gerard Nijboer, die zijn zoon Jesse de 5 kilometer zag winnen in 15.58 minuten, kon hij de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen.

Hellen de Vries was superieur op de 5 kilometer bij de dames. Zij werd eerste in 18.53 en mocht ook nog de prijs voor de ‘tussensprint’ in ontvangst nemen. De mannen deden ook van zich spreken. Reinald Bosman liep een uitstekende tijd: 18.04. Antonius Poelman en Andrew Thomson namen bij de mannen 40+ de vierde en vijfde prijs mee naar huis in eveneens hele sterke tijden: 18.26 en 18.35. Bert van Duren liep de 5 kilometer in 21.27.

Op de 10 kilometer tot slot werd ontzettend snel gelopen. Maar liefst veertig deelnemers bleven onder de 40 minuten. Dat lukte ook BB-loper Bernard Nitrauw. Bernard finishte in zijn klasse op een negende plaats en doorbrak voor het eerst de grens van 37 minuten. Hij finishte na 36.56 minuten en verbeterde zijn persoonlijk record van begin dit jaar met 34 seconden. Namens PEC liepen Jeroen Driehuis, Mike Kleinlugtebeld en Hielke van Loenhout mee. Ze finishten respectievelijk in 41.48, 44.52 en 50.12. Jeannet Leppink-De Haan was met 45.39 weer voorin (vierde plek) het damesveld te vinden.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Hellen Berger-De Vries, BB-lopers, Bernard Nitrauw, Jeroen Driehuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws