Drie partijen werken aan nieuwe turnhal

| 30-10-2014

De realisatie van een professionele turnhal in Zwolle is weer een stap dichterbij. De gemeente Zwolle, Landstede en energiebedrijf BeGreen hebben donderdagochtend de handen definitief ineen geslagen om deze sportaccommodatie te realiseren. De nieuwe hal moet verrijzen naast de huidige ZBC-hal aan de Ossenkamp. Het wordt een belangrijke aanvulling voor de Zwolse sportboulevard.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Turners, acrogymmers en (sport-) opleidingen zijn momenteel aangewezen op de verschillende algemene sporthallen in de stad. Dat betekent dat een groot gedeelte van de beschikbare trainingstijd moet worden besteed aan het gereed maken van turnmogelijkheden, het opzetten van toestellen, het uitrollen van matten en dergelijke. In de nieuwe accommodatie zijn alle turntoestellen en benodigdheden vast opgesteld, waardoor er belangrijke tijdwinst ontstaat. Daarbij kunnen de gebruikers van de hal in de toekomst ook beschikken over de nieuwste en modernste turnbenodigdheden.

De turnhal voorziet daarnaast ook in een grote behoefte. De opleidingen van Landstede Sport & Bewegen gaan veelvuldig gebruik maken van de nieuwe voorziening, maar de hal wordt ook beschikbaar gesteld voor het Thomas a Kempis College en de verschillende turn- en acrogymverenigingen in de stad. Jaarlijks worden door Landstede Sport & Bewegen in samenwerking met de KNGU om en nabij de dertig turntrainers opgeleid, die ook gebruik kunnen gaan maken van de nieuwe voorziening. En last but not least: door de komst van de turnhal kan het Centre for Sports & Education turnen als nieuwe topsportdiscipline gaan aanbieden.

De turnhal komt tot stand door samenwerking tussen de gemeente Zwolle, Landstede en energiebedrijf BeGreen. De gemeente Zwolle stelt de grond beschikbaar, het energiebedrijf bouwt zowel de centrale als de turnhal, Landstede verzorgt de inrichting van de sportaccommodatie en de exploitatie. Hierdoor zijn extra investeringen door Landstede nauwelijks nodig. De houtsnippercentrale gaat niet alleen de turnhal verwarmen, maar ook - zoals oorspronkelijk bedoeld - zwembad De Vrolijkheid en uiteindelijk ook de andere gebouwen van Landstede op het bedrijventerrein. Donderdag ondertekenden alle partijen bij de gemeente de officiƫle documenten, waardoor niets een realisatie van de hal nog in de weg staat. Het is alleen nog wachten op de benodigde vergunningen.

Gemeente Zwolle, ZBC Sporthal, Turnen, Landstede, Zwembad De Vrolijkheid

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws