Drie nieuwe gezichten in basis FC Zwolle

| 22-03-2012

Joran Pot, Bram van Polen en Giovanni Hiwat krijgen vrijdagavond van trainer Art Langeler een basisplaats toebedeeld als FC Zwolle het in eigen huis opneemt tegen AGOVV. Daarmee zijn de drie wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van het verloren uitduel met FC Oss (1-0) genoemd. Grootste slachtoffer is Ruud ter Heide, die zijn plek ik de spits verliest. Joran Pot is de logische vervanger van de geblesseerde Gerard Aafjes, terwijl Bram van Polen na lang blessureleed zijn plek rechts achterin weer van Said Bakkati overneemt.

Voor Giovanni Hiwat wordt de wedstrijd tegen AGOVV een speciale, want hij staat voor het eerst in de basis bij de Zwollenaren. De 18-jarige aanvaller, die al wel vijf keer als invaller binnen de lijnen kwam, verdringt spits Ruud ter Heide naar de bank. Joey van den Berg zal vrijdag als diepste spits fungeren en weet Hiwat rechts en Nassir Maachi links naast zich. Arne Slot zal op zijn vertrouwde nummer tien positie starten. Luciano Narsingh zit sinds lange tijd weer voor het eerst bij de selectie en kan ook spelen, maar hij is nog niet fit genoeg voor de volle negentig minuten. Hij begint daarom op de bank.

“We proberen vrijdag weer hetzelfde speltype van voor de winterstop te krijgen”, licht Langeler zijn keuze voor Hiwat toe tegenover FC Zwolle TV. “Dat is na de winterstop door allerlei omstandigheden, blessures en soms winst of verlies, een ander spelsysteem geworden. We willen terug naar de vastigheid van voor de winterstop. Het enige dat we dan nu niet hebben is dat Furdjel speelt, maar Hiwat is diegene die daar qua speelstijl het meeste op lijkt. Ruud ter Heide heeft het goed gedaan, maar onze kracht is onze grote beweeglijkheid en Ruud is wat statischer. Maar het maakt in deze fase ook niet meer zoveel uit hoe je wint, als je maar wint.”

Zwolle gaat nog altijd riant aan kop in de Jupiler League. De Overijsselse hoofdstedelingen koesteren een voorsprong van zes punten op Sparta Rotterdam en zeven punten op FC Eindhoven. Met nog zeven duels voor de boeg ligt Zwolle dus nog altijd prima op titelkoers. Toch is er wat gemor onder de supporters ontstaan, vooral na het vertoonde spel in Oss. “Natuurlijk is het vervelend als mensen niet tevreden zijn met wat je doet”, aldus Langeler. “Ik kan het me ook goed voorstellen, want we zijn zelf ook niet tevreden over de manier waarop we spelen. Het enige wat ik wil wegnemen is dat mensen het gevoel krijgen dat we niet ons best doen of niet willen. We willen juist heel graag!”

Vermoedelijke opstelling FC Zwolle: Boer; Van Polen, Lachman, Pot, Van Hintum; Olijve, Achenteh; Hiwat, Slot, Maachi; Van den Berg.

Voetbal, FC Zwolle, Bram van Polen, Art Langeler, Jupiler League, Joran Pot, Ruud ter Heide, Giovanni Hiwat

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws