Drie Nederlandse titels voor Kirsten Lanz

| 06-06-2011

Roeister Kirsten Lanz van de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging (ZRZV) heeft afgelopen weekend bij de ARB-wedstrijden liefst drie gouden medailles gewonnen. Zaterdag zegevierde ze op de Bosbaan al met de dubbelvier en zondag kwamen daar nog eens twee titels bij. Samen met Ilse Paulis bleef ze in de dubbeltwee de Spaarne-Tromp-combinatie nipt voor. En in de meisjes acht won Kirsten met een combinatieploeg haar derde nationale titel.

Naast Kirsten Lanz was ook Martine van den Boomgaard namens ZRZV succesvol op de Bosbaan. Samen met Emma Huig van Willem III wist zij Nederlands kampioen te worden bij de meisjes-16 dubbeltwee. Een mooie prestatie van Martine, die bezig is aan een goed seizoen. En aangezien Kirsten Lanz volgend seizoen in Amsterdam gaat roeien, lijkt zij de ideale opvolgster.

Pech was er voor roeier Koen Luppes. Hij werd zaterdag eerste bij de jongens-18 skiff, maar dit was helaas geen NK-nummer. Desondanks vierde hij natuurlijk de overwinning en werd een dag later ook nog derde. Verder wonnen Philip den Bremer en Tom Schwantje zilver in de jongens-16 dubbeltwee. Marjolein Visser (meisjes-14) en Lars van den Boom (jongens-16) werden zaterdag allebei tweede in de skiff. Morvenna de Vries en Esmee de Vries eindigden samen op een mooie vijfde plek. En in de seniorenklasse werden Ruben en Roderick Dijk tweede in het nieuwelingenveld.

Kirsten Lanz, Roeien, ZRZV, Martine van den Boomgaard

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws