Drie keer NK-goud voor sportacrobaten

| 18-06-2013

Sportacrobatiek Zwolle heeft afgelopen weekend zes medailles in e wacht gesleept bij de Nederlandse kampioenschappen sportieve acrobatiek. De Zwolse vereniging was met zes teams actief op het NK en won uiteindelijk zes medailles, waarvan er drie de gouden kleur hadden. Bij de categorieën junioren 1, junioren 2 en junioren 1 voor mixparen stond er een Zwols team op de hoogste trede van het podium.

Bij de junioren 2 werd het trio Esmee Braam, Doreen Posthuma en Romy Hoekman eerste. Het team behaalde alle limieten en bekroonde dit met een gouden plak. Net als bij dit trio, was er ook bij de junioren 1 succes voor een Zwols trio. Charell Phijffers, Wietske van der Tol en Danisha Palsma wisten al hun concurrenten voor te blijven en zodoende beslag te leggen op de eerste plaats. Ook was er goud weggelegd voor het gemengde duo Maja ter Steege en Rik van Selling, zij werden de beste van Nederland in de categorie junioren 1 voor mixparen.

Naast deze Nederlandse kampioenen nam de ploeg ook nog drie bronzen medailles mee naar Zwolle. Onder andere het trio Yin van Hezel, Aimee Tent en Eva Baptist wist bij de jeugd een bronzen plak te veroveren. Tevens waren er bronzen plakken voor trio’s in de categorieën junioren 1 en junioren 2. In oktober van dit jaar vinden in Lissabon de Europese kampioenschappen plaats, waar de kersverse Nederlands kampioenen op jacht gaan naar nieuw eremetaal.

Gymnastiek, Sportacrobatiek Zwolle, Acrogym

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws